Uhapšeni mladići osumnjičeni da su na kućama i školi u Futogu ispisivali grafite mržnje

Novosadska policija uhapsila je G. I. (26) i A. M. (22), iz okoline Novog Sada, zbog sumnje na krivična dela uništenje i oštećenje tuđe stvari i izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti.
Sumnja se da su oni, jutros, na desetak kuća i na objektu Srednje poljoprivredne škole u Futogu, ispisali više različitih grafita, između ostalog i one kojima se izaziva nacionalna mržnja i netrpeljivost.
 
Brzom intervencijom policije, osumnjičeni su pronađeni na licu mesta, kao i auto-lak kojim su, kako se sumnja, počinili krivično delo.
 
Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i biće priveden, uz krivičnu prijavu, u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.
  • Nenad

    19.01.2021 22:55
    @Ralle
    Bore se se osnovnim kucnim vaspitanjem.
  • futožanka

    18.01.2021 15:07
    Ono što čuju u kući od roditelja, u stranci kao aktivisti i sendvičari, to prezentuju na fasadama.
    Šta tu ima još da se sumnja ili doda. Kakvo roditelji, stranka i stranački program, takvi i grafiti.
  • Ralle

    18.01.2021 14:37
    GRAFITI
    Mislim da je krajnje vreme da se nesto preduzme po pitanju grafita..Grbavica je kao andergraund. Za jedna noc..jedan sprej I uniste 10 fasada a nijedno krecenje nije ipod 50 hiljada..saraju I kuce I zgrade...hoce li kraj tome ....kako se bore protiv tih zvrljaca drugi gradovi..Mazda neki od bratskih gradova da nas pouce...toga nema u evropskim gradovima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika