Počelo ponovljeno suđenje osumnjičenom da je pucao po kolima i kućama u Petrovaradinu

U novosadskom Višem sudu započelo je otvaranje glavnog pretresa u procesu protiv tridesetdvogodišnjeg M. M. iz Petrovaradina, kojem se pripisuje da je nekoliko noći pucao na više kuća i automobila u naselju u kojem stanuje, što on od početka negira.
Počelo ponovljeno suđenje osumnjičenom da je pucao po kolima i kućama u Petrovaradinu
Foto: 021.rs
Kako piše Dnevnik, otvaranje glavnog pretresa je ovog puta obavljeno pred novim većem, nakon preseljenja predmeta iz Osnovnog suda pre dve godine.
 
Tridesetdvogodišnjaku se na teret stavlja da je od neutvrđenog datuma do 20. marta 2015. godine počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti, odnosno da je neovlašćeno držao vatreno oružje, municiju, delove i eksplozivne materije, čije držanje građanima nije dozvoljeno, te da je pucanjem iz vatrenog oružja u Petrovaradinu izazvao opasnost za život i telo ljudi.
 
Okrivljeni, koji je angažovao troje advokata za odbranu, izjavio je da mu je jasno šta mu se stavlja na teret, te da želi da iskoristi pravo da se brani ćutanjem i u ovoj fazi postupka i izjavio da ne želi da odgovara na pitanja. On je pre pet godina, u otvaranju dokaznog postupka u Osnovnom sudu, rekao da se ne oseća krivim i da osporava optužni akt u celosti. 
 
Na jučerašnjem ročištu predsednica veća sudija Nataša Vojnović prihvatila je da se naredni put sasluša četvoro svedoka, među kojima ima i pripadnika policije koji su radili na rasvetljavanju ovog slučaja. 
 
Novosadski list podseća da je početak pretresa odlagan iz različitih razloga, od odlaska predsedavajućeg sudije na drugu funkciju, preko menjanja predsednika veća, do nemogućnosti odbrane da učestvuje u postupku.
  • Komša

    03.02.2021 05:59
    Nije u redu
    Kriv jer je komšija rekao pandurima to je taj na njega sumnjam. Pa ti nemoj pričati sa komšijom.
  • Sima

    02.02.2021 11:56
    Pet godina traje postupak !!! Eeeeeej !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika