Sloba Snajper ukratko: Od severne tribine do lože "Karađorđa" put je kratak

Slobodan Milutinović Snajper uhapšen je danas na Jahorini. Funkcioner FK Vojvodina poznatiji je javnosti po naslovima iz crne hronike, nego po svom sportskom radu.
Sloba Snajper ukratko: Od severne tribine do lože "Karađorđa" put je kratak
Foto: 021.rs

Na internetu i dalje kruže fotografije Slobe Snajpera kraj nekadašnjeg predsednika FK Vojvodina Ratka Buturovića, svima poznatijeg kao Bata Kan Kan. 

 Tada je važio za Buturovićevog telohranitelja i vođu navijačke grupe. U međuvremenu, Milutinović je prešao put od severne tribine "Karađorđa" do lože stadiona Vojvodine. Taj isti put su obeležili i sudski postupci, krivične prijave, eksplozivne naprave pod kolima, ali i afere u trenucima kada je stekao moć u "Staroj dami".

 
 
U tekstovima o tridesetčetvorogodišnjem Milutinoviću, mediji pišu o tome da su protiv njega nekoliko puta podnošene prijave zbog nasilničkog ponašanja. Bio je osuđivan za prodaju droge, zbog čega je služio zatvorsku kaznu. O njemu se pisalo i to da je bio u sukobu sa ubijenim Markom Markušem, sinom bivšeg šefa interventne jedinice dobro poznatog pravosudnim i organima reda, kojem se sudilo za napad na Milutinovića. 
 
Proteklih godina Milutinović je u nekoliko navrata bio meta napada. Kako smo već pisali, 2013. godine zapaljen mu je džip marke "mercedes", da bi mu pet godina kasnije goreo "volvo".
 
Prošle godine gradom je odjeknula eksplozija, a ubrzo se ispostavilo da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod Milutinovićevog "porše kajena". Sloba Snajper je u ovom slučaju imao sreće, jer je zadobio lakše povrede. 
 
U međuvremenu je uplovio i u preduzetničke vode. Do 2018. godine bio je suvlasnik preduzeća "Teks company" iz Novog Sada, kojim i sada upravljaju lica povezana sa njim. Vodi se i kao vlasnik i likvidacioni upravnik "Slo-mi groupe", takođe iz Novog Sada, koje je obrisano iz Agencije za privredne registre. Takođe, Milutinović je zastupnik udruženja "Navijači SD Vojvodine - 1937".
 
"Sportski rad"
 
Prema pisanju medija, Milutinoviću je presudom Osnovnog suda u Novom Sadu bio zabranjen pristup "Karađorđu". Nije poznato da li je ova presuda postala pravnosnažna, ali je ovaj tridesetčetvorogodišnjak, kao član Upravnog odbora Vojvodina bio u loži "Karađorđa", što je zabeleženo i tokom utakmice na kojoj su specijalni gosti predsednik i potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije, Slaviša Kokeza i Marko Pantelić
 
Milutinović je uz crveno-beli tim na "Karađorđu" bio i prošlog leta, kada je Vojvodina proslavljala osvojeni trofej Kupa, iako u tom trenutku nije imao funkciju u klubu.
 
Snajper već godinama unazad važi za osobu koja ima uticaja u novosadskom superligašu i to je nešto što se ne veže samo za aktuelnu upravu, u kojoj je i sam član. Milutinović je bio među navijačima i delegacijom koja je 2017. godine otputovala u Ružomberok na revanš meč kvalifikacija za Ligu Evrope. Novosadski tim je poražen, ali su odjeknule optužbe fudbalera Nikole Trujića
 
On je ispričao da ga je, nakon utakmice između Ružomberoka i Vojvodine, u kvalifikacijama za Ligu Evrope, Milutinović uhvatio za vrat i počeo da ga gura, optužujući ga navodno da se raspravljao sa navijačima. Trujić je tada rekao da ga je neko drugi udario pesnicom u glavom. To je bio jedan od razloga zbog kojih je ovaj igrač napustio Vojvodinu. 
 
Uticaj je ostvario i u "Vošinoj filijali", Fudbalskom klubu Kabel, gde se i dalje vodi kao zastupnik. Klub je za vreme njegovog mandata prešao u Prvu ligu Srbije i bori se za plasman u Superligu. 
 
Ipak, nije ni ovo moglo da prođe bez afere, pa je Kabel 2019. "pazario" novčanu kaznu, ali i oduzimanje deset bodova zbog nameštanja utakmice sa Smederevom. Na snimcima sa utakmice koja je, kladioničarskim rečnikom "došla iz dvojke u keca", jasno se videlo da nešto nije u redu, pa je Kabel nakon početnog vođstva u prvom poluvremenu, u gostima, primio dva izuzetno čudna gola. Ova kazna direktno je uticala na to da se Kabel ne plasira u viši rang.
 
Izgleda da Milutinović nije želeo da "radi iz senke", pa je krajem 2020. godine i zvanično dobio funkciju u klubu, postavši deo klupske uprave, koja je sastavljena tako da izgleda kao ne-baš-smešan vic, imajući u svom sastavu bivšeg savetnika gradonačelnika za investicije, direktora regionalnog centra Bezbednosno-informativne agencije, advokata gradonačelnika na mestu predsednika klupske skupštine, i osobu sa kriminalnom prošlošću.
  • Zos

    04.03.2021 10:32
    "Super"ligi i prvu ligu ukinuti na tri godine, minimalno. Za početak.
  • Napredno

    04.03.2021 08:08
    Prvo je sportista pa onda diler, zato je u FKV.
  • Deda Mija

    03.03.2021 21:20
    Zaigrala mecka i pred Ledinackim vratima. Šta se tamo sve nalazi tek će se videti. Dosta je bilo,vreme je da se stane na put. Samo se nadam da će svi biti pretreseni i sprovedeni u istragu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika