Prikupljaju se dokazi protiv još jednog policajca u slučaju prebijanja autističnog mladića na protestu u Novom Sadu

Osnovno javno tužilaštvo u Zrenjaninu vodi dokazni postupak protiv još jednog policajca u slučaju prebijanja autističnog mladića na julskim protestima u Novom Sadu, saznaje 021.
Prikupljaju se dokazi protiv još jednog policajca u slučaju prebijanja autističnog mladića na protestu u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Kako su za 021.rs potvrdili u zrenjaninskom tužilaštvu, N. B. se tereti da je izvršio krivično delo zlostavljanje i mučenje i u ovom postupku je u toku prikupljanje dokaza. Za razliku od njega S. D. protiv kog su se ranije prikupljali dokazi, sumnjiči se za nasilničko ponašanje, što je ocenjeno kao blaga karakterizacija krivičnog dela, budući da je reč o službenom licu.
 
Za nasilničko ponašanje zaprećena kazna do pet godina, dok za zlostavljanje i mučenje najviša kazna iznosi deset godina
 
Dokaze protiv policijskog inspektora S. D. zrenjaninsko tužilaštvo je prikupilo, a on se tereti za nasilničko ponašanje.
 
Advokat oštećenog mladića Vladimir Beljanski za 021.rs ranije je rekao da je mladića tuklo tri pripadnika policije, a sve do sada u ovom slučaju se teretio samo inspektor S. D.
 
Čak i u slučaju S. D. koji je ubrzo nakon samog događaja identifikovan, put od osumnjičenog do okrivljenog bio je komplikovan. Slučaj je prvo dodeljen novosadskom tužilaštvu koje je tražilo supstituciju, zatim je prebačen u nadležnost tužilaštva u Bačkoj Palanci, nezvanično zbog prethodne saradnje sa novosadskom policijskom upravom i osumnjičenim, odnosno kako bi se izbegla pristrasnost.
 
Nekoliko meseci je bilo potrebno da Sektor unutrašnje kontrole podnese izveštaj tužilaštvu iako je incident snimljen i objavljen na društvenim mrežama.
 
Kako smo pisali u septembru prošle godine (klikni OVDE) protiv inspektora S. D. pokrenut je disciplinski postupak u policiji i on je udaljen sa posla. Kako je naš portal nezvanično saznao, osumnjičeni inspektor nije zaposlen u Policijskoj upravi Novi Sad, već u Ministarstvu unutrašnjih poslova, a ostali smo bez odgovora na pitanje u kom svojstvu i po čijoj naredbi je bio angažovan na novosadskom protestu. 
  • Cole

    12.03.2021 21:45
    Da
    Bravo Stanoje. Mada mislim da realno nije razumeo.
  • V5

    12.03.2021 20:07
    Ko čeka nekad ne dočeka
    Sve organizovano na naprednjački način, zbrda, zdola. Čak i ako prikupe sve dokaze, to ne znači da će policajci biti kažnjeni odgovarajućom merom.
  • Stanoje

    12.03.2021 19:58
    @Realno12.03.2021

    Baš zato što je autističan, ima svoje procedure šta i kada radi. Ostavi njegove roditelje na miru, oni zaslužuju veliko poštovanje. Idi na Gugl pa malo čitaj o autizmu. Sram te bilo za komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika