Opljačkan manastir u Sremskim Karlovcima

Manastir u Sremskim Karlovcima opljačkan je u noći između nedelje i ponedeljka, piše Dnevnik.
Opljačkan manastir u Sremskim Karlovcima
Foto: 021.rs
Kako navode, prema nezvaničnim informacijama nepoznati počinioci odneli su novac iz kasica koje se nalaze kod ikona, ne osrknavivši bilo šta u samom manastiru, a istraga je u toku. 
 
Na meti lopova u septembru 2017. godine, u razmaku od nekoliko dana, bili su Saborna crkva i Partrijaršijski dvor u Sremskim Karlovcima, kada su iz hrama odneti neki bogoslužbeni predmeti i izvesna suma novca.
  • MEA PARVITAS

    07.04.2021 20:35
    Odgovor za @_trt
    Slažem se sa vama što se tiče povratka imovine gradjanima. Taj proces trebao je da se radi istovremeno i što se tiče crkve i gradjana. Takvi epiteti "lizači kašika" i slični govore samo o vama. Za vas ateiste i nevernike kojima ne bih mogao ni da pokušam da objasnim šta je crkva, dovoljno je da znate da je to institucija kojoj možete da zahvalite zašto živite još na ovom prostoru. Kao i ceo naš srpski narod koji je jako nisko pao, po svemu sudeći. Za vas dovoljno je samo da znate da Crkva Hristova dva milenijuma stoji kao stena, niko je srušiti neće. Posebno ne ljudi poput vas. Sve najbolje vam želim.
  • Trt

    07.04.2021 16:50
    @MEA PARVITAS

    Kao prvo, završen ili ne, proces vraćanja imovine crkvi je počeo pre vraćanja imovine građanima i mnogo je dalje odmakao, što je čist primer diskriminacije i korupcije. Kao drugo, ti građani recimo nemaju ama baš nikakve olakšice zbog duga države, dok se vi lizači kašika kurobecate na svaki pomen plaćanja poreza, kao da za crkvu važi neki magični propis po kojem ne moraju da ispunjavaju obaveze dokle god sve obaveze (stvarne ili zamišljene) prema njima nisu ispunjene.

    Najznačajnija tekovina komunista je što su te prodavce magle stavili na svoje mesto.
  • MEA PARVITAS

    07.04.2021 11:24
    ODGOVOR ZA @_Aha
    Vaše znanje je veoma upitno. Niti je dovršeno vraćanje imovine niti će po svemu sudeći biti dovršeno. Pre komunista smo imali ozbiljnu državu i ozbiljnu crkvu. A i malo racionalnije gledište na svet. Šta je tu je. Pre njih smo koliko toliko bili ozbiljno društvo. Sada smo ovo što možemo da vidimo iz priloženog. Jad i beda. Post festum : Čast izuzetnima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika