Mesec dana pritvora Zemuncu uhvaćenom sa eksplozivom za bivšeg policajca na Detelinari

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana Đorđu M. (28) iz Zemuna, pošto je tužilaštvo protiv njega pokrenulo istragu jer je kod njega pre tri dana pronađena velika količina eksploziva pentrita.
Pritvor mu je određen da ne bi ponovio krivično delo u kratkom roku, kao i zbog uznemirenja javnosti, precizirala je za Tanjug portparolka suda Jelena Ostojin.
 
Protiv Đorđa M. Više javno tužilaštvo u Novom Sadu pokrenulo je istragu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina, kažu u ovom tužilaštvu.
 
On se tereti da je, između ostalog, nosio i eksploziv pentrit u velikoj količini, iako to minsko eksplozivno sredstvo nije dozvoljeno građanima da ga nabavljaju, drže i nose, ukazuju u tužilaštvu.
 
Podsetimo da je novosadska policija u ponedeljak popodne oko 17 časova dobila dojavu da je podmetnuta bomba u ulazu u kojem stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća. Policijske patrole su blokirale Ulicu Ilije Birčanina, na Detelinari, u kojem se zgrada nalazi, i kontradiverziona ekipa je pregledala ulaz, okolne automobile i ulicu. 
 
Na internetu se pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan.
 
Podsećamo da je policiji i polovinom januara bilo dojavljeno da je u tom ulazu pronađen sumnjiv predmet. Opširnije čitajte OVDE.
 
U maju pre dve godine, Dalibor Bogdanović Boća je povređen kada je eksplodirao njegov BMW. Eksplozivna naprava je bila postavljena ispod vozačevog sedišta i aktivirana daljinski. Više o tome OVDE.
 
Daliboru Bogdanoviću Boći se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine. On je jedan od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića, a osim njega, okrivljeni su i V. R, G. K, N. S. i B. B. 
  • Istina

    10.04.2021 12:22
    Pravda za Boću,treba dati Boći 40 godina robije...
  • Podbarac

    09.04.2021 10:19
    Hm !?
    Meni sve ovo liči na "deminiranje" - dakle ovi nisu postavljali, nego skidali eksploziv. Ne zato što ga nisu "upotrebili", nego zato što ih je neko unajmio da izvrše čišćenje - jedan je deminer, a drugi kurir...

    Naravno, mož' biti. da nikad i nije bila postavljena - bomba je namenjena nekom trećem, mož biti ili kao deo posla, a mož' biti i kao tante-za-kukuriku. A mož' biti da bi jednostavno išla u preprodaju.

    Tog Boću iseliti iz NS, a ne onu penzionerku Tolko.
  • Roki

    08.04.2021 10:24
    Vidi se da nije maskiran,možda je doneo da proda oštećenom...da li su pristali za test na poligraf.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika