Dvoje tinejdžera povređeno u udesima koji su se skoro u isto vreme dogodili na Telepu i na Temerinskom mostu

Četiri osobe, dvoje pešaka i dvoje biciklista, povređene su prethodnog dana u saobraćajnim nezgodama u Novom Sadu.
Dvoje tinejdžera povređeno u udesima koji su se skoro u isto vreme dogodili na Telepu i na Temerinskom mostu
Foto: 021.rs
Oko 9:50h, na Limanu 4, na uglu ulica 1.300 kaplara i Balzakove, oborena je žena dok je išla peške. Ženu staru 88 godina ekipa Hitne pomoći je zbrinula na licu mesta i prevezla u Urgentni centar, kaže za 021.rs portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj.
 
U Ulici Jovana Đorđevića, kod restorana "Gondola", oko 10:15h, oborena je biciklistkinja. Devojka stara 26 godina takođe je zbrinuta na licu mesta i prevezena u Urgentni centar.
 
Uveče, skoro u isto vreme, oko 21:05, dogodile su se dve saobraćajne nezgode. 
 
Na Telepu, na uglu Vršačke ulice i Bulevara patrijarha Pavla, oborena je 17-godišnja devojka koja je išla peške, dok je na Temerinskom mostu, u sudaru automobila i bicikliste, povređen 15-godišnji dečak. Oboje su zbrinuti na licu mesta i prevezeni na dečiju hirurgiju.
  • Vlada

    17.04.2021 14:17
    @Telep
    @Eleonora

    Kada pešačka staza ide preko prelaza, biciklista apsolutno ima sva prava kao pešak - i ne samo to, nego zakon jasno definiše daje vozač prilikom prilaska pešačkom prelazu dužan da prilagodi brzinu, znači ako to nije uradio kriv je bez obzira koga je udario. I još nešto, osobe kojima se biciklisti koji voze oko 15-20 na sat kreću "brzinom metka" nisu kompetentne da učestvuju u saobraćaju kao vozači i trebalo bi da im se oduzme dozvola - pa da bi se moglo reći da razotkrivanjem takvih biciklisti čine i društveno koristan rad.
  • Telep

    15.04.2021 17:15
    Biciklisti
    U poslednje vreme, postalo je normalno da ti biciklista izleti iz sporedne ulice i ponaša se kao da on ima prvenstvo, samo zato što je na pešačkom prelazu. Bicikliste treba prvo edukovati pa tek ona finansirati za kupovinu novih bicikla. Zakon ne tretira vozača bicikla kao pešaka i on nema prednost kada sa sporednog puta preseca glavni put bez obzira što se nalazi na pešačkom prelazu!!! Prednost ima onog momenta kada siđe sa bicikla i pregura ga preko pešačkog prelaza.
    Biciklisti, naučite ovo zarad Vašeg zdravlja i života!
  • Ns

    15.04.2021 12:29
    Ns
    Velik broj maloletnih osoba upravlja biciklom uljucujuci se u gust saobracaj a da ne poznaje saobracajne propise.Pogotovo su bezobzirni na pesackim prelazima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika