Šipkama napadnut novosadski novinar Daško Milinović

Novinar Daško Milinović pretučen je jutros, oko 6:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao, saznaje 021.rs.
Šipkama napadnut novosadski novinar Daško Milinović
Foto: 021.rs
Milinović je deo popularnog dvojca Daško i Mlađa. Tokom "Alarma sa Daškom i Mlađom" izjavio je da se napad dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić". Kako je objasnio, poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom.
 
"Napali su me jadnici, dvojica mladih neutreniranih fašista koji su me čekali. Jedan od njih me je poprskao suzavcem, preporučio bih im da za sledeći put kupe bolji suzavac. Krvarim iz ruke, šipka im nije bila lošeg kvaliteta", kaže Milinović.
 
On navodi i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.  
 
Njegov kolega Mladen Mlađa Urdarević za 021.rs kaže da je jutrošnji događaj zapravo pravi pokazatelj u kakvoj državi živimo.
 
"Daško je trenutno u Urgentnom centru, pretpostavljam da će oni da prijave slučaj policiji po službenoj dužnosti. Njega su prvo poprskali suzavcem, zatim su pokušali da ga udare šipkom u glavu, te je on štiteći lice postavio ruku koja je sada povređena i iz koje krvari. Ovo je način da se slobodnomisleći čovek spreči da kaže ono što misli. U pitanju je očigledan i organizovani napad na njega", kaže Urdarević.
  • Zivkovic

    19.04.2021 08:31
    Botovi su očigledno dobili eksplicitnu naredbu iz štaba glavnokomandujuceg da udaraju minuse na ovakav događaj. Otvoreno se staje na stranu siledžija? Sutra to može da se desi nekome od nas. Ne smemo ostati nemi posmatrači. Svako ko misli drugačije je meta na ovoj teritoriji.
  • NIKO

    18.04.2021 21:36
    DOGORELO
    "Novi Sad - bezbedan grad"?
    Ovo baš nema smisla. Tuku novinare, pale im vozila, ucenjuju i prete..., zapošljavaju nepismene da bi degradirali celokupnu profesiju itd. Ponekad pomislim da bi bilo najpoštenije ugasiti medije i to je to: neka bude mrak i tišina. Šteta je samo što se pravda i u ovakvim slučajevima selektivno primenjuje, kao da je nečiji život vredniji od drugih, kao da je nečija imovina važnija. Jedino dobro u ovoj priči je to što smo svi na istoj grani, pa kad budemo padali, svi ćemo pasti. RAZOČARAVAJUĆE!
  • Voltron

    17.04.2021 09:50
    za nekoliko dana ovo ce se sve zaboraviti ... do sledeceg slicnog napada.
    i tako u krug.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika