VIDEO: Objavljen snimak hapšenja napadača na Daška Milinovića

MUP je objavio snimak hapšenja napadača na novosadskog novinara Daška Milinovića.
VIDEO: Objavljen snimak hapšenja napadača na Daška Milinovića
Foto: 021.rs(screenshot/Youtube/MUPRS)
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je ranije danas da je novosadska policija rasvetlila ova napad, da je jedan napadač uhapšen, dok se za drugim traga.
 
"Napad se desio u 6:45h ujutru, a već oko 13h uhapšen je prvi napadač. Za drugim napadačem, čiji je identitet takođe poznat, se intenzivno traga, kao i za organizatorima i naručiocima, o kojima takođe imamo saznanja", rekao je ministar Vulin.  
 
Prema njegovim rečima, pripadnici Policijske uprave u Novom Sadu pokazali su efikasnost, a Ministarstvo unutrašnjih poslova posvećenost bezbednosti svakog građanina u našoj zemlјi.
 
 
Podsećamo, Daško Milinović, deo popularnog dvojca Daško i Mlađa, napadnut je jutros, u Ulici vojvode Knićanina u Novom Sadu, prilikom odlaska na posao.
 
Kako je ispričao, napad se dogodio u blizini Osnovne škole "Vasa Stajić", poprskan je suzavcem u oči, a dvojica mladića su ga napala šipkom. Naveo je i da je u četvrtak primetio kako ga ista dvojica čekaju, dodajući da bi mogao da ih prepozna.  
 
On je za 021.rs rekao da je očigledno da je napad planiran, te da su pomalo komične reakcije onih koji su stvorili atmosferu u kojoj je ovakav napad moguć. Više o tome OVDE.
 
U reakcijama na napad, medijska udruženja i stranke traže hitno hapšenje napadača i njihovo brzo kažnjavanje, a upozorava se i na bujanje fašizma u Novom Sadu i Srbiji, kao i da je ovo posledica nereagovanja vlasti na ranije napade na medijske radnike. Više o tome OVDE.
  • Imre

    19.04.2021 13:38
    Podobni za napad
    Obaj i njegovog saucesnik imaju u dosijeu prekrsaja za 2- 3 god zatvora.Oni se upucuju na ovakve mapade uz brisanje svih dosadasnjih prekrsaja.Mogu da dobiju do godinu zatvora,pa su u dobitku 1-2 godine.Ovaj sistem funkcionise vec citav vek u ne domkratskim drzavama.
  • Možda

    19.04.2021 11:11
    je
    Možda je efisnasnost gosn Vuline bila (prikazivanje pred narodom), ali je novinarima, radio voditeljima, analitičarima......data jasna poruka, prebićemo Vas (u najmanju ruku) samo pisnite nešto.

    A ovi likovi će biti na slobodi za mesec dana.

    Da nisu pojedinci u vlasti umešani, primer ne bi bilo 250 botova sa njihovim glasovima na pojedinim portalima koji brane ovakav napad na slobodnog čoveka.
  • neki tamo

    17.04.2021 11:15
    a jeeeste, fašisti hapse sami sebe

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika