Tužilaštvo: Uhapšen i osumnjičeni za podstrekivanje napada na Daška Milinovića

Pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Novom Sadu vodi se postupak protiv tri osobe osumnjičene za napad na novosadskog voditelja Daška Milinovića, saopštilo je tužilaštvo.
Tužilaštvo: Uhapšen i osumnjičeni za podstrekivanje napada na Daška Milinovića
Foto: 021.rs
Dvojica su osumnjičena da su napala Milinovića, a treći da je napad organizovao.
 
Kako se navodi u saopštenju dostavljenom 021.rs, M.E. (31), iz Beograda, osumnjičen je za podstrekivanje na nasilničko ponašanje, a U.S. (25) i N.K. (24) iz Surčina za krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.
 
"Osumnjičenima U.S. i N.K. stavlja se na teret da su u petak 16. aprila, u Novom Sadu, u jutarnjim časovima, ispred Osnovne škole "Vasa Stajić" prišli novinaru i voditelju Dašku Milinoviću, te ga je U.S. poprskao biber-sprejom u lice, dok mu je N.K. zadao tri udarca metalnom palicom u levu podlakticu, usled čega je Milinović lakše povređen. Na to ih je podstrekao M.E, ponudivši im novčanu nagradu za napad i povređivanje Milinovića", navode u tužilaštvu.
 
U.S. i M.E. su uhapšeni u petak, te im je, po odobrenju tužioca, određeno zadržavanje do 48 časova, a u subotu su saslušani u tužilaštvu.
 
Nakon saslušanja, na osnovu predloga tužioca, Osnovni sud u Novom Sadu im je odredio pritvor. U.S. je pritvor određen zbog bojazni da bi ostankom na slobodi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela, a M.E. zbog mogućeg uticaja na svedoke i saizvršioce, kao i zbog bojazni da bi mogao da nastavi sa vršenjem krivičnih dela.
 
N.K. je u bekstvu i za njim se intenzivno traga.
 
"Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu će u daljem toku postupka prikupiti sve dokaze i preduzeti sve potrebne dokazne radnje radi donošenja javnotužilačke odluke, o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena", navode iz tužilaštva.
 
Podsećamo da je za ponedeljak najavljen protest "Novi Sad protiv fašizma". Mada se u pozivu ne navodi, može se pretpostaviti da je povod za protest napad na Daška Milinovića. Više o tome OVDE.
  • /

    18.04.2021 20:37
    /
    da nije pajtic najavio nesto pre neki ko bi trebao biti opozicija
  • Zzx

    18.04.2021 19:47
    Od Savamale do Jovanjice
    Iznenađujuće brza reakcija poslovično spore i selektivne policije. To govori da ima nečega u pozadini, a šta je to biće jasnije posle odluke suda, apelacionog, naravno.
  • tatin sin

    18.04.2021 17:46
    Da li ce dobiti kaznu kao i Mitrovicev sin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika