Temerinac lažno dojavio da je u sudu u Kruševcu bomba kako bi odložio suđenje

Temerinac R. T. (53) uhapšen je zbog izazivanja panike i nereda, jer se sumnja da je telefonskom lažnom dojavom o bombi juče oko 12:30 časova imao nameru da odloži suđenje pred Osnovnim sudom u Kruševcu, koje je bilo zakazano istog dana.
Temerinac lažno dojavio da je u sudu u Kruševcu bomba kako bi odložio suđenje
Foto: 021.rs
"Pripadnici MUP u Kruševcu su intenzivnim operativnim radom identifikovali R. T. koji je oko 12:30 časova pozvao centralu Višeg suda i radniku fizičkog obezbeđenja prijavio da je u pisarnici ove ustanove postavljena bomba. Po potrazi PU u Kruševcu, pripadnici Policijske stanice u Temerinu uhapsili su osumnjičenog, zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda", navode u kruševačkoj policiji za "Novosti".
 
Sudska zgrada, gde je osim Višeg suda i sedište Osnovnog suda kao i oba javna tužilaštva, Osnovno i Više, bilo je na kratko evakuisano, a nakon što se utvrdilo da je dojava lažna, zaposleni su se vratili u zgradu.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden osnovnom javnom tužiocu u Kruševcu.
 
Osumnjičeni je trebalo da se pojavi na sudu gde mu se sudilo zbog prevare, a poziv o navodno postavljenoj eksplozivnoj napravi u sudinici obavio je sat vremena ranije.
  • D

    22.04.2021 08:59
    .
    Mogao je da kaže da je promašio zgradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika