Požar na Satelitu, evakuisani svi stanari, devojčica zadobila opekotine

Više osoba je povređeno u požaru koji je izbio oko 11 časova, u Ulici Stevana Hristića, na Satelitu, saznaje 021.rs.
Požar na Satelitu, evakuisani svi stanari, devojčica zadobila opekotine
Foto: 021.rs
Vatrogasci su ugasili požar i evakuisali 24 osobe.
 
Kako je saopštio MUP, uz pomoć merdevina, vatrogasci su kroz prozore evakuisali šest osoba, među kojima je troje dece, dok je kroz stepenište evakuisano 18 osoba, među kojima, takođe, troje dece.
 
Portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj, kaže za 021.rs da su po pozivu u 11:21h intervenisale tri lekarske ekipe.
 
Najpre su dvadesetjednogodišnji mladić i žena od 70 godina zbrinuti na licu mesta. Oni su nakon ukazane lekarske pomoći prevezeni na Institut za plućne bolesti jer su se nagutali dima.
 
Nakon evakuacije, jednogodišnja beba sa majkom prevezena je na pregled u Dečiju bolnicu. Na licu mesta zbrinuta je i devetogodišnja devojčica, koja je zadobila opekotine, te je prevezena u Dečiju bolnicu.
 
Zbog opekotina je u Urgentni centar prevezena žena stara 68 godina. 
 
Hitna pomoć je na licu mesta pregledala još šest žena starih između 43 i 89 godina.

Nakon što je požar izbio u stanu u prizemlju, stvorio se veliki dim, a ekipe vatrogasaca su evakuisale sve stanare. U intervenciji je učestvovalo 16 vatrogasaca-spasilaca sa pet vatrogasnih vozila. Sa jednog od viših spratova vatrogasci su uz pomoć dizalice sa korpom spustili majku sa detetom.
 
Jedan stan u prizemlju je uništen, a drugi je oštećen. Za sada nije poznato šta se i kako zapalilo. 
 
Na terenu je policija koja utvrđuje kako je došlo do požara.
  • M.

    09.05.2021 01:50
    Slična zgrada kao ona na Novoj Detelinari, gde je prošle godine otprilike u ovo vreme bio požar. Verovatno svuda iste katastrofalne električne instalacije....
  • Mare

    08.05.2021 22:44
    @08.05.2021 • 19:12
    Jedan Bunga Bunga sendvic za gospodina.
  • @Mare

    08.05.2021 19:12
    Ako zbog nečeg vatrogasci imaju problema sa prilazom, to su vozila parkirana na pristupnim saobraćajnicama - zbog nedostatka parking mesta. Tako da pozdravite i svoje botovske saborce koji su se izborili protiv novog vatrogasnog doma, iz kog bi vatrogasci za dva minuta stigli do ovog požara. Svi ste zajedno jako simpatični i logika vam je jača strana, a gazde iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika