Bora Novaković pisao Vulinu zbog Slobe Snajpera, odgovorila mu novosadska policija

Predsednik Gradskog odbora Narodne stranke Borislav Novaković uputio je otvoreno pismu ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu.
Bora Novaković pisao Vulinu zbog Slobe Snajpera, odgovorila mu novosadska policija
Foto: 021.rs
Novaković navodi da se Vulinu obraća povodom poslednjih događaja, koji su na "otvoren i nedvosmislen način ogolili činjenicu da Novi Sad nije više bezbedan grad", već da je postao "kriminalni eldorado, baza i utočište za organizovani kriminal".
 
U Policijskoj upravi Novi Sad navode da je grad bezbedan i da se sva krivična dela rasvetljavaju u najkraćem roku.
 
Novaković se u svom otvorenom pismu osvrnuo na "neočekivani epilog dva slučaja kriminalnog i nasilničkog ponašanja". Prvi je slučaj reketiranja i maltretiranja prvotimca FK Vojvodina Mladena Devetka, a drugi prebijanje mladića u prostorijama FK Vojvodina, koji koriste "navijači". Novaković navodi da nisu u pitanju "navijači", već kriminalci, za koje tvrdi da su povezani sa Slobodan Milutinovićem Snajperom, bivšim članom Uprave FK Vojvodina ranije osuđivanog za prodaju droge, koji je u žižu javnosti došao kada je početkom marta uhapšen na Jahorini.
 
"Sitni kriminalci iz te grupe su posle istrage pohapšeni, a Slobodan Milutinović Snajper je kao šef i nalogodavac ostao zaštićen i bezbedan. Neko očito štiti ovog kriminalaca. On nije na slobodi zbog nedostatka dokaza, nego zbog političke podrške koju ima u Novom Sadu. Ta podrška se i ne skriva", tvrdi Novaković, označavajući Snajpera kao gradonačelnikovog prijatelja.
 
Ovaj opozicioni političar navodi i da je nemoguće da se u isto vreme štiti kriminalce i da se brine o bezbednosti grada. 
 
"Hapse se 'sitne ribe', a čuva vrh organizovanog kriminala. To je formula propasti i bezbednosnog haosa u koji klizi Novi Sad. Poslednji trenutak da se nešto preduzme, nepovratno je ostao iza nas. Sada je trenutak da se pokušaju prevenirati i sprečiti najteži oblici kriminalnog ponašanja i fizičke zaštite građana", napisao je Novaković.
 
Vladajuća stranka nije se oglašavala povodom otvorenog pisma Novakovića, ali se oglasila Policijska uprava u Novom Sadu.
 
Kako navode, pravo Novakovića je da u cilju političke borbe i prikupljanja glasova napada ministra Aleksandra Vulina. Međutim, njega i ostale političare mole da se uzdrže od napada na pripadnike MUP-a i da ne omalovažavaju njihov rad i rezultate.
 
"Policijska uprava u Novom Sadu ulaže maksimalne napore da Novi Sad bude bezbedan grad i apeluje na političare da, ukoliko ne žele da pomognu, makar ne odmažu policiji u ostvarivanju tog cilja. Podsećamo javnost da su pripadnici MUP-a u Novom Sadu efikasno rasvetlili i krivična dela koj, u otvorenom pismu ministru Vulinu navodi Borislav Novaković iz Narodne stranke. Počinioci krivičnih dela su brzo identifikovani i uhapšeni", navodi se u saopštenju PU Novi Sad.
 
Kako dodaju, u roku od 24 sata rasvetljena su krivična dela teška telesna povreda i nasilničko ponašanje, počinjena u februaru, u prostorijama FK Vojvodina, na štetu dvadesetdvogodišnjeg Novosađanina i uhapšeno je šest lica. Dve osobe koje su bile u bekstvu, u inostranstvu, uhapšene su 6. maja.
 
Policija je rasvetlila i krivično delo iznuda u pokušaju i uhapsila tridesetdvogodišnjeg D. B. iz Novog Sada, zbog sumnje da je, na ime nepostojećeg duga, pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od fudbalera FK Vojvodina.
  • Kiza

    11.05.2021 23:58
    Cita li Vulin nesto
    Novakovic je rekao ono sto zna ceo grad. Policija se pravi da ne zna, a ostali se plase da pricaju. Hrabar covek, svaka mu cast
  • Ivana

    10.05.2021 21:23
    Podrska
    Gospodina Novakovica pamtim sa studija na Filozofskom u NS, pocetkom dvehiljaditih. Jedan od najboljih predavaca ikada. Izuzetno obrazovan, elokventan, ljubazan, skroman covek i jos "ima petlju". Naravno da to primitivcima smeta. Profesore, ako ovo citate, jos jednom: - Svaka Vam cast i hvala za retka lepa secanja na Filozofski fakultet u NS, cast mi je bila da slusam Vasa predavanja i nadasve, svaka cast na upornoj borbi i hrabrosti! :)
  • Zovem se Stevo

    09.05.2021 20:19
    ASKA ZENICA
    Taj Snajper je na platnom spisku Elektrovojvodine, to jest EPS-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika