Tužilac traži pet godina zatvora za napadače na novinara Daška Milinovića

Tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv trojice osumnjičenih za napad na radijskog voditelja Daška Milinovića.
Tužilac traži pet godina zatvora za napadače na novinara Daška Milinovića
Foto: 021.rs
Milinović je napadnut 16. aprila u Novom Sadu, nedaleko od Osnovne škole "Vasa Stajić", prilikom odlaska na posao. 
 
Tužilaštvo je istovremeno predložilo sudu da se produži pritvor svoj trojici okrivljenih.
 
Javni tužilac Dejan Rakonić saopštio je da je nakon preduzetih dokaznih radnji, 13. maja, Osnovnom sudu podneo optužnih predlog protiv U. S. (25) i N. K. (24) iz Surčina, koji se terete da su počinili krivično delo nasilničko ponašanje u saizvršilaštvu. Optužni predlog podnet je i protiv M. E. (31) iz Jakova i on se tereti da je podstrekivao nasilničko ponašanje. 
 
"U navedenom optužnom aktu, tužilaštvo je za okrivljenog podstrekača i okrivljenog koji je oštećenom naneo lake telesne povrede, predložilo izricanje maksimalne zakonom propisane kazne za krivično delo koje im se stavlja na teret u trajanju od po pet godina zatvora, te je stavilo predlog da se prema okrivljenima produži pritvor", navodi tužilac Rakonić.
 
Podsetimo, Milinović je napadnut 16. aprila, oko 06:45 časova, u Ulici vojvode Knićanina, dok je išao na posao. On je nakon napada ispričao da su ga napala dvojica mladića koje je  prethodni dan primetio da ga prate. Prema njegovim rečima, napadači su ga poprskali suzavcem i potom udarili metalnom šipkom.
 
Nekoliko dana nakon napada, Milinović je ocenio da je napadnut jer "nervira konzervativni desni, nacionalistički i klerikalni deo javnosti".
 
Policija je vrlo brzo nakon incidenta uhapsila osumnjičene za napad.
 
Zbog ovog napada u Novom Sadu je održan antifašistički protest "Novi Sad protiv fašizma", dok je istoremeno malobrojna grupa ekstremnih desničara napravila svoj skup kod Spomenika žrtvama Raciji, ali su ubrzo udaljeni od strane policije. 
  • Podbarac

    14.05.2021 21:21
    A ko je napadač!?Motiv, razlog napada?!
  • /

    14.05.2021 21:17
    /
    najgore je to sto ce se ostrviti posle ovoga pa sada vrebati iza svakog coska.
    dasko ne odgovara ni dver opoziciji
  • Gabriel Gonzaga

    14.05.2021 19:37
    Onda bi Kontic, koji je lomio ruke onom jadniku, trebao da dobije 144 godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika