Trojica poginula na autoputu kod Novog Sada: Mercedes udario u betonski zid, kombi naleteo na kamion

Tri osobe poginule su u dve saobraćajne nesreće koje su se jutros dogodile na auto-putu u blizini Novog Sada.
Trojica poginula na autoputu kod Novog Sada: Mercedes udario u betonski zid, kombi naleteo na kamion
Foto: 021.rs
Prva se dogodila oko 5:15h, na auto-putu Novi Sad - Subotici, kod pumpe "Mol".
 
Do nesreće je došlo u smeru od Novog Sada ka Subotici, kada je vozač "mercedesa" sleteo sa puta, udario u betonski zid i stradao na licu mesta, saopštila je Novosadska policija.
 
Hitna pomoć je intervenisala po pozivu policije i ekipa je samo mogla da konstatuje smrt 48-ogodišnjeg muškarca, kaže za 021.rs portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj.
 
Nešto manje od sat vremena kasnije, oko 6:10h, došlo je do sudara u kom su poginula dva muškarca. Stradali su u sudaru kamiona i kombija, do kog je došlo na auto-putu Novi Sad - Beograd, posle mosta kod Beške. 
 
Policija navodi da je vozač kombija naleteo na kamion sa prikolicom, makedonskih registarskih oznaka, koji je stajao u zaustavnoj traci. Intervenisali su policija i vatrogasci, kao ekipe Hitne pomoći iz Novog Sada i Beške. 
 
Tridesetogodišnji vozač i četrdesetosmogodišnji suvozač u kombiju su poginuli, dok je sedamdesetdvogodišnji vozač kamiona prevezen u Klinički centar Vojvodine.
 
Na deonici auto-puta Novi Sad - Beograd, posle mosta Beška, u smeru ka Novom Sadu, za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom saobraćajnom trakom i usporeno voznom saobraćajnom trakom, navode "Putevi Srbije". U ovom preduzeću mole učesnike u saobraćaju za oprez pri vožnji i da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.
 
U Novom Sadu povređeno dvoje biciklista
 
U Novom Sadu su se prethodnog dogodila i tri udesa u kojima je bilo povređenih.
 
U saobraćajnoj nezgodi koja se juče ujutru dogodila nešto posle 7:30h, na ulasku u Šangaj, povređena je 68-godišnja žena. Ona je zbrinuta na licu mesta i prevezena na odeljenje hirurgije Urgentnog centra.
 
Nešto posle 16 časova, na uglu Primorske i Ulice Ljubomira Nenadovića, povređen je biciklista. Devetnaestogodišnji mladić je, nakon ukazane pomoći, prevezen na dalju dijagnostiku u Urgentni centar.
 
Još jedan biciklista povređen je na Bulevaru Mihajla Pupina, kod Doma zdravlja, oko 17:10h. Muškarac star 37 godina zbrinut je na licu mesta i prevezen na hirurgiju Urgentnog centra.
  • Radoje

    29.05.2021 19:18
    72 godine
    Sedamdesetdvogodišnji vozač kamiona? Profesionalac?!
  • Imre

    29.05.2021 16:47
    Isto mesto
    @ Nik.Moj slucaj,normalno naspavam,krenem za Beograd iz Subotice u 5,30, bila je subots,kad sam presao most kod Beske,zaspim,sanjam da prema meni ide vise kola iz zvuke sirena,trgnem se bio sam jos na putu,nigde kola,zaustavim se umijem se optrcim krug.Nastavim voznju posle 10 km.opet oci se sklapaju,opet stanem sta da radim da se ovo spavanje prekine.Pre toga dogadjaja u Beogradu moj vozac usao u suprotnu ulicu,svi mu vozaci sirenom daju znak da je pogresio.Taj dogadjaj mi je ostao u posvesti i kad sam na autoputu prvi put u zivotu zaspao,san mi je spasao zivot.
  • Nik

    29.05.2021 14:14
    Spavanje
    Zaspati u vožnji između 4-6 h je veoma čest slučaj. Jednom sam zamalo stradao a pošao sam odmoran. Treba odmah stati kad se oseti, popiti kafu,ako treba odspavati 15min na parkingu. Nema tu stida pred drugima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika