FOTO: Biciklističke policijske patrole na ulicama Novog Sada

Policijska uprava u Novom Sadu uvela je biciklističke patrole.
FOTO: Biciklističke policijske patrole na ulicama Novog Sada
Foto: 021.rs
Kako navode u PU Novi Sad, njihov zadatak je preventivno delovanje, kao i suzbijanje svih oblika kriminala na područjima koja su nepristupačna za motorna vozila.
 
Osnovni cilj je, kažu, da se njihovim brzim delovanjem građani osećaju bezbedno.
 
 
Inače, policijska patrola na biciklima prvobitno je uvedena 2013. godine na teritoriji Novog Sada, a delovala je na području policijske ispostave Stari grad (Štrand, Sunčani kej, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar oslobođenja i centar grada).
  • dijasporac

    31.05.2021 23:18
    @Bajki
    Polar bicikli se sklapaju od kineskih delova u Krusevcu a ne u Beogradu. Isto vazi i za Capriolo, samo se sklapa u B.Topoli. Uostalom, svi svetski proizvodjaci ili "proizvode" bicikle u Kini ili ih sklapaju od kineskih delova na ramove koji su zavareni od kineskih cevi i ofarbani kineskim bojama.

    Neko je pitao zasto bajk panduri ne nose slemove, ne znam iako nosenje shlema za glavu kod biciklista nije obavezno po zakonu. No, iako nije obavezno, ekstremno je pametno nositi ga, pogotovo njima.
  • Đoša

    30.05.2021 00:43
    NS cops
    Jel uslov da imaju lepe noge, da nisu krive i sl ? Drugo, a kako će zimi? Zimska garderoba + zimske gume. Ako moram ja na autu...
  • Pera

    29.05.2021 20:27
    Podrzavam. Treba i vise policajaca koji setaju u kvartu. Nekada su delovali preventivno a sada imam utisak neki delovi policije reketiraju. Ako neces da ti mi budemo obezbedjenje (interventna i zandarmerija) onda ce tvoji gosti imati redovan specijalan tretman, ne znam da li je ovoj i dalje aktualeno ali se pricalo proteklih godina.
    Nespojivo je da aktivni policajac radi kao privatno obezbedjenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika