Novosađaninu zatvor za davanje mita bivšem direktoru Železnica, novosadskim advokatima uslovne

Trojica okrivljenih za davanje mita bivšem direktoru "Infrastruktura železnice" Miroljubu Jevtiću priznala su krivicu i zaključila sporazum sa Tužilaštvom
Novosađaninu zatvor za davanje mita bivšem direktoru Železnica, novosadskim advokatima uslovne
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na osnovu tog sporazuma im je sud izrekao presude koje su postale pravosnažne.
 
Jevtić je na početku suđenja u februaru negirao optužbe za davanje mita, a sada je ostao jedini optuženi u tom postupku.
 
Prema sporazumu sa tužilaštvom, zbog davanja mita članu Nadzornog odbora Privrednog društva "Ratko Mitrović" iz Novog Sada, Dragoslavu Burzanoviću, izrečena je kazna od 11 meseci zatvora, potvrđeno je Tanjug u Tužilaštvu za organizovani kriminal.
 
Advokatima iz Novog Sada, Vladimiru Kostiću i Zoranu Stojanoviću, optuženim za pomaganje u davanju mita, izrečene su uslovne osude od godinu dana zatvora s rokom provere od dve godine.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal optužnim predlogom tereti Jevtića za primanje mita od 10.000 evra u vezi sa poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga.
 
Sumnja se da je on neosnovano i nepotrebno angažovao advokate na poslovima eksproprijacije zemljišta na trasama brzih pruga, koji su deo uplaćenog novca od JP "Infrastruktura železnice" po osnovu fakturisanih usluga u višemilionskim iznosima kao mito i preko posrednika davali Jevtiću.
 
Jevtiću je nedavno počelo i suđenje u postupku u kojem se zajedno sa bivšim državnim sekretarom, sada pomoćnikom ministra Miodragom Poledicom i još četiri optužena, tereti za zloupotrebe sa javnim nabavkama, a u vezi s rekonstrukcijom železničke pruge na Pančevačkom mostu.
  • Pera

    01.06.2021 01:13
    Miletu
    Mile, pre sada već 26 godina, sam čuo i naučio jednu izreku, na koju si me podsetio - nije lopov onaj ko krade, nego onaj koga u'vate :)
  • Bubi

    31.05.2021 19:59
    Advokatima ukinuti pravo na izdavanje fiskalnih računa dok se slučaj ne reši :-)...
  • Mile

    31.05.2021 19:04
    Pa onda ni ostali u komori nisu bolji , samo ih jos nisu uhvatili?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika