Produžen pritvor Zemuncu uhvaćenom sa bombom namenjenom Boći

Đ. M. (28) iz Zemuna, koji je 5. aprila uhapšen na Detelinari dok je nosio eksplozivnu napravu, ponovo je produžen pritvor.
Produžen pritvor Zemuncu uhvaćenom sa bombom namenjenom Boći
Foto: 021.rs
On se od hapšenja nalazi iza rešetaka, da ne bi ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, a pritvor mu je produžen do 16. juna, piše Dnevnik.
 
Protiv njega je sredinom maja tužilaštvo podiglo optužnicu koja još nije potvrđena. Optužen je za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet eksplozivnih materija.
 
Tužilaštvo ga je optužilo "jer je u Ulici Ilija Birčanina, kod broja 9, neovlašćeno nosio minsko eksplozivnu napravu velike razorne moći sa daljinskim aktiviranjem". Prilikom hapšenja, policija je eksploziv pronašla u rancu koji je nosio.
 
Podsetimo da je novosadska policija 5. aprila, oko 17 časova, dobila dojavu da je podmetnuta bomba u ulazu u kojem stanuje nekadašnji novosadski policajac Dalibor Bogdanović Boća. Policijske patrole su blokirale Ulicu Ilije Birčanina, na Detelinari, u kojoj se zgrada nalazi, i kontradiverziona ekipa je pregledala ulaz, okolne automobile i ulicu. 
 
Na internetu se pojavio snimak nadzorne kamere na kojem se vidi kako Đ. M. unosi ranac sa eksplozivom u ulaz koji je otključan.
 
Podsećamo da je policiji i polovinom januara bilo dojavljeno da je u tom ulazu pronađen sumnjiv predmet, a u maju pre dve godine, Dalibor Bogdanović Boća je povređen kada je eksplodirao njegov BMW. Eksplozivna naprava je bila postavljena ispod vozačevog sedišta i aktivirana daljinski.
 
Daliboru Bogdanoviću Boći se trenutno sudi za otmicu Gorana Cvijetića iz Budisave 2017. godine. On je jedan od petorice okrivljenih za otmicu Cvijetića.
  • Detelinarac

    03.06.2021 10:31
    Kada ce se resiti pitanje bombi i Boce na Detelinari? Cisto da znamo mi iz te i okolnih ulica kad cemo smeti opusteno da pustimo decu napolje? Ili rasvetlite ko uporno hoce da digne coveka u vazduh ili ga stavite u neku sigurnu kucu dok ne resite....ovo nije humano ka ostalim gradjanima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika