Biciklistkinja povređena u udesu u Maksima Gorkog

Tridesetsedmogodišnja žena na biciklu povređena je u udesu koji se danas u 8:12 časova dogodio na pešačkom prelazu kod pumpe u Ulici Maksima Gorkog, saznaje 021.rs.
Biciklistkinja povređena u udesu u Maksima Gorkog
Foto: 021.rs

Portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj, kaže za 021.rs da je njihova ekipa primila poziv da je oborena biciklistiknja.

Hitna pomoć je licu mesta pomogla ženi staroj 37 godina.

Krulj je dodao da povrede nisu zahtevale transport i da je biciklistkinji ostavljen uput za Urgentni centar Kliničkog centra Vovjodina u slučaju potrebe.

Saobraćajna policija je obavila uviđaj. 

Teme

udes
  • Vera

    18.06.2021 10:48
    biciklisti
    Pešak sam i živim jako dugo u Novom Sadu, koji ima mnogo biciklističkih staza i to baš tamo gde se desio ovaj incident! PItam se gde su oni koji pišu da biciklisti treba na prelazu da siđu s bicikla, kao i da biciklisti zvone to i videli? Biciklisti voze isključivo trotoarima, i to, kako bi se ovde reklo "šorom sredom", ako mu idete u susret, neće se on skloniti nego očekuje da se pešak njemu ukloni! U ulici Maksima Gorkog ima bar biciklističkih staza! Voze trotoarom i u ulici Pavla Simića, gde je trotoar širok oko metar, a ne bi im palo na pamet da makar zazvone, kada vam prolete iza leđa, tako da je za pešaka to potencijalno smrtonosno mesto! Voze se trotoarima već i motocikli, a preko Pozorišnog trga uveliko! Biciklisti po trotoarima uopšte ne bi smeli da voze! Prema tome, vrlo je verovatno da je do povrede došlo zbog bicikliste, a ne vozača, jer po mom pešačkom iskustvu, vozači uvek stanu ipred prelaza, za šta im odajem puno priznanje. Jeste automobil opasniji, veći je i brži, ali bezobzirni biciklista na trotoaru predstavlja veću opasnost, jer se tamo ne očekuje i tamo mu nije mesto!
  • Posmatrač

    11.06.2021 18:55
    ZOBS - pravo prvenstva!
    Pročitati u ZOBS: poglavlje "7. Pravo prvenstva", član 47, poslednji paragraf... i sve će biti jasno.
  • Prolaznik

    10.06.2021 18:35
    @Vlada
    Žao mi je, ali popa ne možeš da učiš kako se krsti, možeš da pokušaš samo.
    Dugo godina sam u saobraćaju što privatno, što poslovno. A to poslovno je najuže vezano za saobraćaj i pravila saobraćaja.
    Zbog takvog razmišljanja koje imaš i ti, biciklisti i jesu postali tako bahati, a ugrožavaju ustvari svoj život.
    U slučaju koji se desio, automobil nije išao više od 20 na sat zato je i izbegnuta veća nezgoda po biciklistu, inače biciklista je udaren prednjim levim delom što ti upravo govori o tome da je izleteo pred auto. U ostalom, najbitnije je da niko nije stradao, iako je sve moglo da se izbegne, ali očigledno nesrećna gospodja koja je vozila bicikli ima isto razmišljanje kao i ti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika