Ponovo odloženo suđenje za otmicu Cvijetića, odbrana traži izuzeće sudije

Suđenje petorici okrivljenih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića odloženo je juče na neodređeno vreme do odluke predsednika Apelacionog suda o izuzeću postupajućeg veća i prvog čoveka tog suda.
Ponovo odloženo suđenje za otmicu Cvijetića, odbrana traži izuzeće sudije
Foto: 021.rs
Odbrana je svoj zahtev za izuzeće obrazložila činjenicom da je sudija koji predsedava sudskim većem koje vodi ovaj slučaj, bio predsednik veća i u predmetu u kojem je Cvijetić bio optužen, a u maju je doneta oslobađajuća presuda. 
 
Pretres u ovom slučaju je već nekoliko puta odlagan, jednom jer je jedan od okrivljenih ranjen u eksploziji automobila, jednom zbog sukoba interesa, jednom zato što je jedan od okrivljenih bio sprečen da prisustvuje zbog smrti bliskog člana porodice, te nekoliko puta zbog zdravstvenih tegoba ili medicinskih intervencija kod okrivljenih.
 
Cvijetićeva otmica je pokušana u maju 2017. na Detelinari, a osumnjičeni su uhapšeni nedugo zatim.
 
Za njegovu otmicu se terete Goran Kovačević Goranac, Dalibor Bogdanović Boća, Vladica Rakić, Nenad Stević i Božidar Bosnić. Oni su na prethodnim ročištima tvrdili da nisu oteli Cvijetića, već da su izveli "građansko hapšenje", jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke, Teodore Kaćanski, 2016. godine, kao i u ranjavanje Nika Uskokovića. 
 
Cvijetić je prema prvostepenoj presudi bio osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca, podmetanje bombe pod službeni automobil Tomislava Bokana dok je bio direktor "Urbanizma", kao i za neovlašćeno nošenje pištolja i municije. Apelacioni sud je ukinuo presudu i naložio ponovno suđenje za deo koji se tiče pokušaja ubistva Nebojše Tubića Žapca.
  • Iiii

    04.07.2021 11:10
    Ko štit koga ovde kad se 15 puta odlaže sud.
  • Uf uf

    24.06.2021 11:15
    Pravda
    Otmica teško delo a naleteli na poštenog sudiju pa sada problem...haha ha ha kako se izvuci.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika