APV: Centar Novog Sada postao parking za automobile, dostave idu nesmetano kroz pešačku zonu

Aktuelna novosadska vlast uporno i bezobzirno nastavlja da odvaja grad od građana i prilagođava ga isključivo ličnim interesima, poručuje "Akcija progresivne Vojvodine".
APV: Centar Novog Sada postao parking za automobile, dostave idu nesmetano kroz pešačku zonu
Foto: 021.rs

APV reaguje na današnji udes u centru Novog Sada, gde je ženu u pešačkoj zoni pregazio kombi.

Upravo je pešačka zona primer te bezobzirnosti, smatraju u ovoj partiji.
 
"Ne samo da su glavno gradsko šetalište zaposele letnje bašte, na šta je APV ukazao u saopštenju pre dve nedelje, i da je u malom preostalom prostoru za pešake dozvoljen saobraćaj biciklistima već se i centar grada (posebno Ulica kralja Aleksandra i dvorište hotela 'Vojvodina') pretvorio u parkiralište za automobile, a dostavna vozila nesmetano voze kroz pešačku zonu", poručuju u APV.
 
Bilo je, kažu, "samo pitanje vremena kad će neko nastradati".
 
"Akcija progresivne Vojvodine zahteva da se poštuju i sprovode trenutni propisi koje su donele uprave Grada Novog Sada, kao i da inspekcijske službe obavljaju svoj posao kako bi se sprečila i najmanja mogućnost da se ovako nešto ponovi. Bezbednost građana mora biti prioritet i ne sme se podrediti interesima kapitala i pojedinaca", zaključuju u APV.
  • MonteDushano

    13.07.2021 08:54
    U ovoj vučićevoj srbiji? Teško.
  • telep

    12.07.2021 21:51
    Iako sam rodjen ovde centar grada vise ne prepoznajem niti idem tamo. Posle 6 meseci sam prosao pre neki dan i stvarno je sramota sta su napravili od svega. Bas zato sto je zabranjeno voziti bicikl pokusao sam naglasak je na pokusao da preguram bicikl kroz centar, ali to je nemoguce. Ne moze se dve osobe mimoici normalno onim uzanim puticem u sredini sa razbucanim slivnikom u sredini. Uspeo sam nekako da preguram zmaj jovinu ali znam da cu ubuduce kao i do sada da izbegavam centar.
  • Lala

    12.07.2021 17:19
    Sramota
    Em su bašte zakrčile kompletan centar em dozvole prolaza motornim vozilima kroz centar se izdaju i šakom i kapom ( poslušni cima) a većina biciklista voze slalom kroz centar kao da je trkačka pista,a lepo postoji odluka da je centar grada PEŠAČKA ZONA,ali zato inspekcija neradi svoj posao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika