Potvrđena optužnica za ubistvo braće iz Futoga u obračunu zbog tartufa

Protiv D. E. (39), meštanina sela Jarak potvrđena je optužnica za ubistvo braće iz Futoga, Predraga i Stanislava Jeličića, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.
Potvrđena optužnica za ubistvo braće iz Futoga u obračunu zbog tartufa
Foto: 021.rs
On je u decembru prošle godine uhapšen sa svojim bratom N. E, zbog sumnje da su ubili braću Jeličić u šumi u blizni Sremske Mitrovice dok su brali tartufe. 
 
Prvobitno je postojala optužnica i protiv njegovog brata, ali je ona odbačena budući da je okrivljeni preuzeo krivicu na sebe, piše Dnevnik. 
 
Okrivljenom je Viši sud u Sremskoj Mitrovici produžio pritvor do 5. avgusta.
 
Ubistvo braće iz Futoga desilo se 6. decembra prošle godine. 
 
Sumnja se da je do incidenta došlo nakon sukoba Predraga i Stanislava sa braćom iz sela Jarak, a tokom potrage za tartufima.
 
Navodno je najpre došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. D. E. je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta.
 
Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.
  • Pecurko

    22.07.2021 23:35
    Mudrijas
    Za Mudrijasa
    Plac je bio u posedu brace koja su ubijena.
  • neuroloski poremecaj

    21.07.2021 13:11
    Da li se jos negde u Evropi ljudi ubijaju zbog tartufa?
  • Novosadista

    21.07.2021 10:39
    Braca iz Futoga su zakupili zemljiste

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika