Pikasu 15 godina robije zbog pokušaja ubistva i još dva krivična dela

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda kojom je Dušan Murgaški Pikaso (61) osuđen na 15 godina zatvora za tri krivična dela.
Pikasu 15 godina robije zbog pokušaja ubistva i još dva krivična dela
Foto: 021.rs
Odlukom suda, piše list Dnevnik, on je osuđen za 12 godina zatvora za pokušaj ubistva Marijane Č, servirke u centru za rehabilitaciju KCV, za nanošenje teških povreda rođaku Miroslavu S. dobio je tri godine, a za ugrožavanje sigurnosti šest meseci, što je pretvorenu u jedinstvenu kaznu od 15 godina.
 
Ovaj višestruki povratnik, koji je izašao iz zatvora 30. novembra 2018. godine, prema optužnici napao je 9. februara 2019. godine rođaka Miroslava S. s kojim je tom prilikom pio alkohol, udarao ga kleštima "papagajkama", rukama i nogama i pretio nožem da će ga ubiti.
 
Nakon ovog napada, odveden je na trežnjenje u Urgentni centar jer je imao 1,15 promila alkohola u krvi. Posle trežnjenja sutradan, 10. februara, nožem je nasrnuo na servirku Marijanu Č. koja radi u toj zdravstvenoj ustanovi. Ženu je uhvatio za kosu i pokušao da je ubode nožem u vrat, ali je ona uspela da se odbrani uhvativši ga za tu ruku, ali se tom prilikom posekla. 
 
Pokušavajući da se odbrani od Murgaškog, napadnuta žena se rvala sa njim dok joj je on govorio da će je ubiti i zaklati. Oborio ju je na pod i pao preko nje, ali se odmah pridigao i nogom je pritisnuo u predelu grudnog koša. U jednom trenutku su se čak skotrljali niz stepenice. Ona je dozivala pomoć, a u jednom trenutku je uspela da se otrgne i pobegne dok se napadač sakrio u lift za transport hrane, gde je pronađen s nožem u ruci.
 
Murgaški na suđenju nije mogao da objasni zašto je počinio pomenuta krivična dela. Tvrdio je da se ne seća da je nožem nasrnuo na servirku, kao i da nije imao nameru da je ubije. Priznao je da je rođaka udario tri puta u glavu i oteo mu "papagajke".
 
Prilikom izricanja presude, sudija Vidoje Mitrić je naglasio da se podrazumeva da će okrivljeni ostati u pritvoru "jer je veći deo svog života proveo služeći kazne". 
 
"Ova kazna je primerena krivičnim delima za koja se tereti, a počinio ih je u dva dana. Takva osoba ne sme da bude na ulici", istakao je sudija Mitrić, piše Dnevnik. U obzir je uzeta i činjenica da je poslednji put bio osuđen na 10 godina zatvora zbog silovanja.
 
Zbog raznih krivičnih dela, Murgaški je osuđivan osam puta, a na robiji je proveo 38 godina.
  • artist

    23.07.2021 09:02
    Koliko li je jos takvih u ovoj nedodjiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika