Potvrđena optužnica protiv Kontića, još uvek nije pravosnažna

Optužnica koju je Više tužilaštvo podiglo protiv Ivana Kontića (31) iz Nikšića, koji se tereti da je prošle godine pokušao da ubije Miljana M. (28) iz Beograda, potvrđena je, ali nije pravosnažna.
Potvrđena optužnica protiv Kontića, još uvek nije pravosnažna
Foto: 021.rs
Kako piše list Dnevnik, istraga je završena 5. maja i Više javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Ivana Kontića zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, okrivljenog L. O. zbog učestvovanja u tuči i okrivljenog V. L. zbog pomoći učiniocu posle krivičnog dela.
 
O. L. i L. V. su mesec dana bili u pritvoru, a sredinom oktobra prošle godine su pušteni da se brane sa slobode.
 
Protiv Kontića se vodila istraga zbog sumnje da je 24. avgusta prošle godine pretukao Miljana M. Video onoga što se te noći dogodilo u Jevrejskoj ulici osvanuo je na društvenim mrežama dve nedelje kasnije. Nakon brutalnog prebijanja, Miljan. M. je sa povredama završio u bolnici, a osumnjičeni Kontić je pobegao u Crnu Goru.
 
Po međunarodnoj poternici koja je za njim bila raspisana, Kontić je uhapšen 11. oktobra u Podgorici, u iznajmljenom stanu. On je u decembru 2020. izručen našim pravosudnim organima, a na saslušanju je tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega.
 
Prilikom saslušanja u tužilaštvu 11. decembra, Kontić je negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut. Tvrdio je da je snimak s nadzornih organa isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja.
  • Salee

    06.08.2021 10:12
    Sta se dešava sa onim gastarbajterom što je tukao starca u Partizanskoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika