VIDEO: Požar na deponiji u Novom Sadu, vatrogasci na terenu

Na deponiji u Novom Sadu izbio je požar nešto posle 16 časova.
VIDEO: Požar na deponiji u Novom Sadu, vatrogasci na terenu
Foto: 021.rs
Na terenu je veliki broj vatrogasaca, a u gašenju učestvuju i brojni radnici "Čistoće" i drugih komunalnih preduzeća, sa mehanizacijom.
 
Prema sazmanjima 021.rs, i privatna preduzeća angažovana su na dopremanju peska i šuta, da bi se zatrpao deo deponije koji gori.
 
Dim se može videti iz većeg dela grada, posebno sa auto-puta Beograd-Subotica, na Klisi, Vidovdanskom naselju i okolnim kvartovima.
 
 
Članica Gradskog veća za urbanizam i zaštitu životne sredine Mira Radenović kaže da je vatra izbila na delu deponije koji nije aktivan i gde se ne donosi otpad, a da je brzom reakcijom sprečeno dalje širenje plamena.
 
 
Prema njenim rečima, vatra nije zahvatila veću površinu.
 
 
Požar na deponiji u Novom Sadu dolazi samo dan nakon požara na deponiji u Vinči, koji je izazvao veliku pažnju javnosti.
 
 
Podsetimo, već godinama unazad u Novom Sadu se planira izgradnja regionalne deponije, ali radovi još uvek ne počinju.
  • Mojsije

    12.08.2021 17:12
    Lazu nas
    Zasto javno ne objavite koje je JKP bilo samo na deponiji toliko dana. U startu se pojavili mnogi i odjednom nestali. JKP Put je jedini bio tamo sa svojom mehanizacijom sve ove dane. Vucevicu probudi uspavane direktore ostalih javnih preduzeca.
  • Bacvanin

    12.08.2021 16:29
    Rece onomad ministar Momirovic da ce se Novi Sad i Beograd spojiti.Posto u oba grada ima indijanaca oni sa deponija salji dimne signale da bi na taj nacin menjusobni kontakt uspostavljali i dimom spojili ove gradove.
  • Imre

    12.08.2021 16:19
    Posao sam isao u MZ trazio da se po selima Vojvodine postsve kontejnere za praznu ambalazu od pesticida.Od tog godine prolaze,takav otpad se odvozi na gradske deponije jer ga seljaci ne odvajaju vectrpaju u dzakove koji dolaze na deponiju.Kad se takva deponija zapali ta uglavnom plastcna i kartonska ambalaza gore sa njom i ostaci pesticida koje nikakvi detektori ne mogu da ustanove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika