Biciklista oborio ženu kod Lutrije, sudar dva vozila ispred Urgentnog centra

Dve osobe povređene su u ukupno dva udesa proteklog dana na ulicama Novog Sada.
Biciklista oborio ženu kod Lutrije, sudar dva vozila ispred Urgentnog centra
Foto: 021.rs
Kako za 021.rs kaže portparol novosadske Hitne pomoći dr Zoran Krulj, prva intervencija lekarske ekipe zbog udesa bila je nešto pre 16 časova na Bulevaru oslobođenja.
 
Biciklista je kod Lutrije oborio 74-godišnju ženu, koja je zbrinuta i prevezena u Urgentni centar.
 
Drugi udes dogodio se u 16.44 ispred Urgentnog centra. U sudaru dva vozila povređena je 34-godišnja putnica, koja je nakon zbrinjavanja prevezena u Urgentni centar.

Teme

udesi
  • telep

    27.08.2021 16:12
    Ja imam dobar bajs, ne divljam, ne vozim po putu osim kada ne moram, ne prelazim na crveno, ne idem gde nesmem, u centru ili guram ili idem super sporo. Znate koliko puta mi se desi da kod lutrije ljudi samo izlete iza onog žbunja kod autobuske stanice. Pre par nedelja kada je bila kisa zena je izletela iz tog zbunja ni pogledala nije i udarila mi je korman, ne znam ni sam kako sam uspeo da se ne spucam u vecito bahato parkiran dostavni kamion od pekare. Moraju i pešaci da gledaju kada prelaze stazu, ali ne cudi me kada idem peske 90% njih samo blene u telefon i gleda u pod, pogotovo devojke. Meni jos nije nikada izleteo bicikl na stazi ali to je zato sto ja pre nego sto zakoracim uvek pogledam levo i desno.
  • Bole

    25.08.2021 19:34
    @@
    Tu ne govorimo o pravilima - pošto pravilo prednosti pešaka na biciklističkoj stazi ne postoji - nego o normalnoj, ljudskoj kurtoaziji. Uvek ću usporiti da propustim pešaka koji je već zakoračio na stazu, pa i nekoliko njih ako vidim da je to lakše rešenje, kao što i pešaci treba da ponekad uspore korak da propuste biciklistu, umesto da izlaze na stazu bez razmišljanja. Ali što se ovog tvog stava tiče, ako misliš da ću ja da se zaustavim na pola minuta da propustim reku pešaka zato što je prvom od njih bilo teško da upori korak za jedan jedini sekund, onda si ozbiljno poblesavio.
  • @nemanja

    25.08.2021 17:25
    Kad prelazim pešački prelaz, na zeleno, a i bez semafora, vozači mi uglavnom staju, jer je to pravilo saobraćaja koje čuva pešake.
    Nikom nije jasno šta je problem biciklista, i zašto sebe ne doživljavaju kao vozilo koje ima slične obaveze kao automobil, a to je da se zaustavi na delu svoje staze koja je u blizini pešaškog prelaza i dozvoli pešaku da završi bezbedno prelazak ulice (i njoj paralelne biciklističke "ulice") i dočepa se trotoara koji mu pripada za šetnju. Jel vi stvarno mislite da grupa od 20 pešaka koji prelaze bulevar na zeleno, treba da se zakuca na pola metra prostora izmedju kolovoza i vaše bici staze i tu da čeka da vi projurite, gde god da ste pošli tako brzo?
    Za taj problem izmedju ostalog, a ustvari i najviše krivim grad, koji je dužan da nacrta na svakoj bici stazi na prilazu pešačkom prelazu jednu poprečnu crtu i obrnut trougao, i time obrazuje bicikliste o njima izgleda nepoznatom pravilu da pešaci imaju prednost na bici stazi koja im se nadje na putu posle (i pre) pešačkog prelaza. U uredjenim zemljama ovi znaci postoje.
    Šta se ovde čeka? Mrtvi penzioneri koje kokaju novosadski bici sektaši koji osnovnu saobraćajnu kulturu nemaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika