Goranac - droga, priznanje krivice, meta

U pucnjavi na Detelinari, u četvrtak uveče, ranjen je Goran Kovačević Goranac, koji je od ranije poznat organima gonjenja zbog trgovine narkoticima.
Goranac - droga, priznanje krivice, meta
Foto: 021.rs
U žižu javnosti je ponovo došao zbog incidenta. U pucnjavi koja se dogodila u Cankarevoj ulici, ubijen je Uroš Stefanović, za kojeg mediji pišu da je bio Gorančev telohranitelj.
 
Za sada nije poznato koji je motiv ovog sukoba. Goranac je nakon primarne hirurške obrade, u stabilnom stanju, pušten na kućno lečenje.
 
Kovačević je rođen 18. marta 1974. godine, u Novom Sadu.
 
Bio je vođa klana koji se bavio proizvodnjom i dilovanjem skanka u Vojvodini. Uhapšen je 2010. godine, zajedno sa pripadnicima klana, nakon što ih je Bezbednosno-informativna agencija pratila gotovo godinu dana. 
 
Najveći broj članova klana priznao je dela, a postali su prva kriminalna grupa koja je sa tužilaštvom sklopila sporazum koji je podrazumevao oduzimanje imovine i odlazak u zatvor. Goranac je 2012. godine osuđen na sedam i po godina zatvorske kazne. 
 
Goranac je i među osumnjičenima za otmicu Gorana Cvijetića. On i još četvorica muškaraca sumnjiče se da su 2017. godine oteli Cvijetića, dok se osumnjičeni brane time da su izveli "građansko hapšenje", jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo devojke Nenada Stevića, Teodore Kaćanski.
 
Takođe, na jednom sudskom ročištu rečeno je da se u tom momentu planiralo ubistvo Kovačevića, ali da su on i još dvojica njegovih prijatelja to uspeli da osujete. 
 
Goranac se pominjao i 2017. godine, prilikom ranjavanja Nika Uskokovića kod Osnovne škole "Đura Daničić". Goranac je Uskokovićev šurak, a policija je sumnjala da je upravo on bio prava meta ovog napada, jer je Uskoković vozio Kovačevićev džip.
 
Tih dana su policijske snage pojačale svoje prisustvo na ulicama Novog Sada, zbog opasnosti da se nastavi sukob. Kao oponent u tom momentu navodio se Dalibor Nišavić Čoda. Isto se dešava i sada, jer ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručuje kako će biti osetno više policije na ulicama Novog Sada.
 
Kovačević je bio vlasnik i suvlasnik u nekoliko firmi u Novom Sadu i okolini. Trenutno je suvlasnik jednog preduzeća, a imao je vlasništvo u još desetak firmi. 
  • djura

    06.09.2021 08:12
    Investitor
    Lepo piše da je čovek poznat kao proizvođač skanka! A jel dobio od države subvencije za otvaranje novih radnih mesta???
  • Sir OLIVER

    05.09.2021 23:03
    OSUĐEN
    Nigde ne videh da je odslužio kaznu, samo se vidi da je 2012.godine osuđen na 7,5 godinica. Jel' to nije bilo mesta u ćuzi, zbog Covida 19 ?
    Čisto pitam za prijatelja. . .
  • Joca

    03.09.2021 17:01
    'Ajmo ministre jedan selfi sa tim ranjenim likom, da mu oporavak brže prođe! ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika