MUP: Rasvetljeno ubistvo na Detelinari, policija uhapsila 13 osoba

Policija je rasvetlila ubistvo koje se u četvrtak uveče dogodilo u Novom Sadu, saopštio je MUP.
MUP: Rasvetljeno ubistvo na Detelinari, policija uhapsila 13 osoba
Foto: 021.rs
Kako navodi MUP, ubistvo je rasvetljeno "brzom i efikasnom akcijom za manje od 48 sati". 
 
Navodi se da je, u opsežnoj akciji sprovedenoj na teritoriji Novog Sada, u saradnji sa javnim tužilaštvom, policija uhapsila 13 osoba i zaplenila narkotike, oružje, municiju, osam vozila i 50 hiljada evra. 
 
Policija dodaje da nastavlja dalji rad na ovom slučaju. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je ovo ubistvo uznemirilo građane. 
 
"Teško ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca s pravom je uznemirilo ne samo novosadsku već i celokupnu srpsku javnost. Ali, zahvaljujući upornom, marljivom, predanom radu pripadnika Policijske uprave Novi Sad, Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, SAJ-a, Žandarmerije i, naravno, posebno tužilaštva, možemo da kažemo da smo rasvetlili ovo ubistvo za manje od 48 sati", rekao je Vulin. 
 
"Svim građanima Novog Sada i Srbije čestitam ovakvu policiju i ovakvo tužilaštvo. Mi smo bezbedna zemlja", poručio je Vulin.
 
Da je ovo ubistvo, koje se desilo 2. septembra, rasvetljeno, prvi je saopštio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Prva.
 
"Razotkrili su ubistvo u Novom Sadu. Za dan su pronašli DNK, sve trojice. Interesantno je videti ko su lica koja su učestvovala", rekao je Vučić.
 
Podsetimo, pucnjava na Detelinari, u Cankarevoj ulici ispred broja osam, dogodila se u četvrtak oko 21:30h, a ubijen je Uroš Stefanović (27). 
 
Ranjen je Goran Kovačević Goranac, čiji je Stefanović bio telohranitelj. Kovačević je odranije poznat policiji.
 
U toku večeri policija je pronašla izrešetani automobil na izlazu iz Novog Sada, kod Kanala DTD, u pravcu Rumenke.
  • Dejan

    08.09.2021 10:34
    jaka policija
    Sva sreca pa gradjani Novog sada neznaju za mnoga neresena ubistva,kao sto je ono iz 2018 na bulevaru evrope i mnoga druga starijeg datuma,pa iz neznanja o nesposobnosti kriminalisticke policije Novi sad ,mogu da zive "slobodno" i bez "straha".
    Interesantan je i podatak ,da je Novi sad najinteresantnija i najposecenija "turisticka" destinacija za sve sorte kriminalaca,manjim delom zbog geografskog polozaja grada,a vecim delom zbog "fleksibilnosti" uniformisanih lica.
  • acab

    07.09.2021 17:01
    jebes policiju
    ''Svim građanima Novog Sada i Srbije čestitam ovakvu policiju i ovakvo tužilaštvo. Mi smo bezbedna zemlja''

    ni B od Bezbedna
  • Bole

    07.09.2021 11:25
    Kako policija brzo pohapsi kada je njihov covek u pitanju.... Npr za Amidzine ubice jos uvek ni traga ni glasa. Smesno, sve to narod vidi koji imalo koristi mozak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika