Tužilaštvo potvrdilo da je Boća u bekstvu, osumnjičen za dva krivična dela

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu potvrdilo je da traga za dvojicom osumnjičenih za ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca.

U saopštenju tužilaštva navodi se da se traga za D. B. i D. J, a mediji su dan ranije objavili da je poternica raspisana za Daliborom Bogdanovićem Boćom i D. J.

Kako navode u novosadskom Višem javnom tužilaštvu, nakon okončanog predistražnog postupka, pokrenuta je istraga protiv dvojice osumnjičenih da su počinili krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Kako navode, Uroš Stefanović je na podmukao način lišen života.

"Kako se obojica osumnjičenih nalaze u bekstvu, VJT je podnelo predlog sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu da protiv osumnjičenih odredi pritvor i naredi izdavanje poternice, kako bi se obezbedilo prisustvo osumnjičenih i nesmetano vodio krivični postupak", piše u saopštenju. 
 
Stefanović, koji je bio Kovačevićev telohranitelj, preminuo je prošlog četvrtka na licu mesta, kada je na njih pucano. Ubice su ih pre toga pratile, potom ušli za njima u pasaž, u Cankarevoj ulici, gde je bio parkiran Gorančev automobil. 
 
Osumnjičeni Bogdanović je pre dve godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. U zgradi u kojoj se nalazio ove godine je bio pronađen eksploziv. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.
 
Dok je Stefanović bio nepoznat policiji, Goran Kovačević Goranac je osuđivan zbog trgovine narkoticima, a sumnjalo se i da je bio meta atentata 2017. godine kada je ranjen njegov šurak Niko Uskoković, koji je u tom trenutku vozio njegov auto. 
 
Podsetimo da je MUP u nedelju saopštio da je rasvetlilo ubistvo u Novom Sadu, te da je u opsežnoj policijskoj akciji privedeno 13 osoba, ne davajući nikakve detalje o privedenim osobama, kao ni za šta se one tačno terete. 
 
Dan nakon saopštenja MUP-a, oglasilo se i tužilaštvo u Novom Sadu, navodeći da osumnjičeni za ubistvo Uroša Stefanovića i pokušaj ubistva Goranca, nisu uhapšeni, te da se za njima traga. 
 
U međuvremenu se oglasilo i Osnovno javno tužilaštvo iz čijeg saopštenja se saznalo da je od 13 privedenih, protiv troje pokrenut postupak i da je među njima Slobodan Milutinović Snajper. 
  • Ju

    09.09.2021 11:27
    Dva lica sa poternice za kojima se traga. Za jednog znamo ko je , za drugog samo inicijali , ni imena ni fotografije.
  • Milan NS

    09.09.2021 08:57
    Bivši inspektor
    bez jedne noge pustio brkove i niko ne može da ga prepozna.
    Pa jel su Karadžića i Mladića tražili 15 godina??
  • Mile

    08.09.2021 22:49
    Ha, ko juri ovde koga? Kakva efikasna policija svaka čast. Neki spominju Chicago 30-tih. Ma mi smo junaci nekog bezimenog stripa. Juhu Srbija. Kakva bre Srbija ovo je Muljina. Zastava treba da nam je som. Bez ikakvih štrafti samo som. Što predstavlja vladajuću strukturu. Lovi samo u mutnom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika