Devojka za čiju je otmicu Sloba Snajper osumnjičen dobila status zaštićenog svedoka

Novosađanka U. J. za čiju je otmicu osumnjičen Slobodan Milutinović Snajper, dobila je status zaštićenog svedoka.
To je objavljeno u ispovesti koju je žrtva dala za Blic. Kako se navodi, ona je u utorak svedočila u tužilaštvu, a Milutinović je tražio da prisustvuje izlaganju. 
 
"Videla sam ga iz sobe u kojoj sam bila. On mene nije mogao. Skupila sam snage da o nasilju govorim i javno. Da pošaljem pruku ženama koje su bile žrtve da ne smeju da ćute. Svaki nasilnik je u osnovi egomanijak i slabić. Zahvalna sam porodici koja je stala uz mene", navela je ona.
 
Snajperu je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje na otmicu, saopštio je prethodno Viši sud u Novom Sadu.
 
U. J. je za Blic ispričala šta se dogodilo u nedelju, 19. septembra, kada je uhapšen Milutinović. Kako je navela, sa Milutinovićem je bila u emotivnoj vezi, koju je odlučila da prekine. 
 
U noći kada je Snajper uhapšen, sa njim je otišla u jedan stan na Podbari, u zgradu koja nije useljena. Nakon toga joj je, kako je ispričala, oteo telefon i napao je.
 
Viši sud je saopštio da se pritvor određuje zbog mogućnosti da osumnjičeni ometa postupak i utiče na svedoke. 
 
"Osumnjičenom Slobodanu Milutinoviću 'Slobi Snajperu', zbog postojanja sumnje da je izvršio krivično delo otmica, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor do 30 dana iz razloga postojanja okolnosti koje ukazuju na mogućnost da će osumnjičeni ometati postupak uticajem na iskaze svedoka koji bi trebalo da budu saslušani u krivičnom postupku i zbog okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao da ponovi krivično delo", naveli su u sudu.
 
Podsetimo, Milutinović je sa svojom suprugom bio priveden u policijskoj akciji nakon ubistva Uroša Stefanovića i ranjavanja Gorana Kovačevića Goranca.
 
Milutinović, koji je trenutno i direktor novosadskog prvoligaša Kabela, od ranije je poznat organima gonjenja. Bio je meta napada u nekoliko navrata.
 
"Mercedes" džip mu je zapaljen 2013. godine, a pet godina kasnije goreo mu je "volvo". Prošle godine je Novi Sad odjeknula eksplozija, a ispostavilo se da je eksplozivna naprava bila podmetnuta ispod Milutinovićevog "porše kajena".
 
U martu ove godine uhapšen je na Jahorini, ali nije poznato po kom osnovu. Sam je to okarakterisao kao "sportski ribolov" - uhvati, slikaj, pusti.
 
U međuvremenu je uplovio i u preduzetničke vode. Do 2018. godine bio je suvlasnik preduzeća "Teks company" iz Novog Sada, kojim i sada upravljaju lica povezana sa njim. Vodi se i kao vlasnik i likvidacioni upravnik "Slo-mi groupe", takođe iz Novog Sada, koje je obrisano iz Agencije za privredne registre. Takođe, Milutinović je zastupnik udruženja "Navijači SD Vojvodine - 1937".
  • m

    24.09.2021 08:06
    m
    Ne mogu da verujem.
    Jedan lik se ne obraća naciji povodom ovog slučaja.
    Šta reći?
  • Srecko

    24.09.2021 07:18
    Organizovan kriminal
    Nije on sam u svemu tome, svakodnevno i celodnevno je u grupi. Sigurno je jos lica ucestvovalo u svemu tome, sto sluzbenih sto civilnih jer ga je i policija obezbedjivala.
  • Žak

    24.09.2021 07:11
    Mislim da su sns lopovima odbrojani dani.
    Sudije će raditi prekovremeno,a faliće i zatvora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika