Odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u Boćinom ulazu na Detelinari

Suđenje Đ. M. (28) iz Zemuna koji se sumnjiči da je u aprilu uneo bombu u zgradu u kojoj stanuje bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća na Novoj Detelinari, odloženo je zbog bolesti branioca.
Odloženo suđenje Zemuncu za postavljanje bombe u Boćinom ulazu na Detelinari
Foto: 021.rs
Optužnica protiv osumnjičenog podignuta je sredinom maja zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih naprava. 
 
Za ovo krivično delo zaprećena je maksimalna kazna zatvora od 12 godina. 
 
Đ. M. je 5. aprila ove godine nešto posle 16 časova ušao u zgradu u Ulici Ilije Birčanina noseći u jednoj ruci ranac u kojem su, kako se kasnije ispostavilo, bili improvizovani eksploziv i detonator. On je posle ranac izneo i izašao iz zgrade.
 
Sve ovo zabeležio je video-nadzor.
 
Policija je po dojavi da neko postavlja bombu u zgradi u kojoj živi bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća reagovala i nedaleko od nje uhapsila dvadesetosmogodišnjeg Đ. M. iz Zemuna.
 
Naredno ročište zakazano je za 21. oktobar. 
 
Inače, za Bogdanovićem je trenutno raspisana poternica jer je jedan od osumnjičenih za ubistvo Uroša Stefanovića i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca. On je pre dve godine teško ranjen kada mu je podmetnut eksploziv ispod sedišta džipa. Bogdanovića su četiri puta pokušali da likvidiraju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika