Težak dan za pešake na ulicama Novog Sada: Troje pešaka i dečak među povređenima u pet udesa

Šest osoba povređeno je u udesima koji su se u poslednja 24 časa dogodili u Novom Sadu.
Težak dan za pešake na ulicama Novog Sada: Troje pešaka i dečak među povređenima u pet udesa
Foto: 021.rs
Portparol Hitne pomoći, doktor Zoran Krulj, kaže za 021.rs da su intervenisali zbog pet udesa.
 
Prva nezgoda je bila 7:27 časova na Sentandrejskom putu kod BIG-a. U ovom sudaru dva vozila povređen je dečak star 12 godina koji je nakon zbrinjavanja na licu mesta prevezen u Dečiju bolnicu. 
 
Hitna pomoć je intervenisala ponovo na Sentandrejskom putu u 9:21 časova kod stovarišta "Bugarinović", gde je kamion izleteo sa puta. Povređen je muškarac star 37 godina koji je zbrinut na licu mesta i prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
 
Treća nezgoda se dogodila u 14:03 časova na autoputu oko jedan kilometar pre isključenja za Kovilj. U ovoj nezgodi je prilikom sletanja vozila sa puta povređen muškarac star 42 godine. Nakon pregleda na licu mesta on jedobio uput za Urgentni u slučaju potrebe.
 
Udes se dogodio i 19:40 časova u Braće Ribnikara 52, gde je oborena pešakinja star 24 godine. Nakon pružene pomoći prevezena je u Urgentni centar. 
 
Peti udes u kojem je Hitna intervenisala dogodio se u 20:25 časova na Bulevaru patrijarha Pavla 59, gde su oborena dva pešaka. Oni su zbrinuti na licu mesta i prevezeni su u Urgentni.

Teme

udesi
  • Alehm

    14.10.2021 20:33
    Ovaj grad je saobraćajni horor, za sve učesnike, pešake, bicikliste, vozače... a policiju ne videh odavno. Za komunalce verujem da su stari srpski mit.
  • građanin

    12.10.2021 17:02
    U Braće Ribnikar postoji ona živa ograda koja toliko zaklanja vidik vozačima u odnosu na pešake da se tek na metar od prelaza mogu normalno uočiti. Napominjem da je skoro cela ulica jedna velika i dugačka krivina.
    Zašto se to zelenilo proteže do samog pešačkog, to ne razumem? Šišaju ga često, ali mnogo brzo i raste te ume da dosegne i visinu odrasle osobe. Niža deca se aspolutno ne vide ni u ošišanoj varijanti, a na 1 m je i 20 km/h prebrzo.
    Postoje čak 3 prelaza bez semafora, a kada tu dodate mrak i kišu... strava.
  • Liman

    12.10.2021 16:24
    Ovi s dostave se bacaju na kola za odstetu poznati su i u sup-u i u urgentnoj bezite od njih da ne budete zrtve

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika