Odbrana Ivana Kontića: Ne postoje dokazi o pokušaju ubistva

Odbrana Ivana Kontića (31), optuženog da je 24. avgusta 2020. pokušao da ubije M. M. (29) iz Beograda, u ponedeljak se po prvi put oglasila i to na pripremnom ročištu u Višem sudu.
Odbrana Ivana Kontića: Ne postoje dokazi o pokušaju ubistva
Foto: 021.rs
Prema saznanjima Dnevnika, glavni pretres će biti održan 1. decembra.
 
Prema rečima jednog od branilaca Kontića, advokata Dejana Bugarskog, ne osporava se da je došlo do tuče između Kontića i M. M, ali se, ceneći sve okolnosti pod kojima se desio događaj, "ni u kom slučaju ne može raditi o krivičnom delu ubistva u pokušaju jer za to ne postoje dokazi, niti objektivni uslovi inkriminacije".
 
Oštećeni M. M. je, nezvanično, u istrazi potvrdio da ga je tukao Kontić kojeg poznaje kao bratovog prijatelja, međutim, o povodu i razlozima tuče nije rekao ništa konkretno.
 
Podsetimo, Kontić se tereti da je 24. avgusta prošle godine pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. M.M. je završio u bolnici, dok je Kontić još nekoliko dana bio u Srbiji. 
 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.  
 
Detalji ovog slučaja su OVDE.
  • 002211

    25.05.2022 17:09
    Oho-ho, ma nemoj mi reći?!
  • Ivan Markov

    06.11.2021 22:24
    Opatija
    Da je to moj sin pretrpio ukrao bi nesto u Mercatoru da dodjem u zatvor na par dana...Advokati kod ovakvih primera moraju svi da odbiju da ga iko brani. Jedino moralno i pravicno.
  • Strazbur

    02.11.2021 23:24
    Sudija neka sudi za nameru ubistva a oni nek se slobodno žale Strazburu - u ovom slučaju Srbiju ne treba da bude sramota za takvu presudu pred Strazburom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika