Potvrđene kazne za pokušaj ubistva na Novom naselju, bivšem fudbaleru umesto šest i po, pet godina

Apelacioni sud potvrdio je prvostepenu presudu izrečenu u junu ove godine u Višem sudu kojom su trojica okrivljenih Novosađana proglašeni krivima za pokušaj ubistva sekirom na Novom naselju.
Potvrđene kazne za pokušaj ubistva na Novom naselju, bivšem fudbaleru umesto šest i po, pet godina
Foto: 021.rs
Nakon delimično osnovane žalbe branioca, preinačena je samo presuda bivšem fudbaleru jednog novosadskog kluba Siniši Gomircu (25) koji je osuđen na pet, umesto prvobitnih šest i po godina zatvora za pomaganje u pokušaju ubistva, saznaje Dnevnik. Njemu je u međuvremenu brisana jedna presuda nakon junske odluke suda, tako da je njemu u statusu neosuđivanog lica uz tu okolnost skraćena kazna.
 
Kazne su potvrđene Dimitriju Pavloviću (22) i Uglješi Uroševu (21), prvom šest godina za pokušaj ubistva, a drugom osam meseci više za isto delo i držanje droge. 
 
Podsećamo, njih trojica su maskirani fantomkama 19. januara prošle godine sekirom naneli teške povrede tada dvadesetogodišnjaku u Ulici Momčila Tapavice. Oni su mu sekirom zadali najmanje deset udaraca, nakon čega su pobegli sa lica mesta. 
 
U trenutku napada, sa njima je navodno bio još jedan muškarac, T. M. (43) protiv kog je obustavljena istraga zbog nedovoljno dokaza. 
 
Inače, osuđeni Siniša Gomirac zvani Singer je bivši fudbaler FK Novi Sad, za koga se saznalo pre četiri godine kada se našao na nišanu napadača. Njega je u trenutku kada je pokušao da uđe u taksi tri puta upucao na padač, nanevši mu teške povrede. Pucnjavi je prethodila njegova svađa sa trojicom mladića u jednom lokalu. Nakon napada, Gomirac nije želeo da sarađuje s policijom i otkrije identitet mušaraca sa kojima se sukobio. 
  • Anti grobari

    09.11.2021 01:02
    Grobari na detelinari vise ne postoje, pocetkom ove godine i to malo jada sto ih je ostalo, razbezalo se...GNS grafit je presaran i nikad vise popravljen biti nece, nije im trebao ovaj sukob...
  • Детелинарац

    05.11.2021 08:05
    Пише се "држ'те се" или "држите се", Србине. Мала казна за извршено дело.
  • Јужна трибина

    04.11.2021 13:11
    Држ те се браћо.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika