Suđenje za pokušaj iznude od fudbalera "Voše" obezbeđivali naouružani čuvari u fantomkama

U Višem sudu otvoren je pretres Novosađaninu D. B. (31) okrivljenom za pokušaj iznude fudbalera "Vojvodine".

Okrivljeni, koji se od februara nalazi u pritvoru, se do sada branio ćutanjem. 

Međutim, na jučerašnjem pretresu je izjavio da nije imao nameru da iznudi novac, već da pomogne igraču, piše Dnevnik. 

On je naveo da je slučajno, preko poznanika kojeg nije hteo da imenuje, u novosadskom restoranu upoznao čoveka koji je iz sveta fudbala u Crnoj Gori i koji je suvlasnik jedne novosadske firme. On mu se požalio da mu fudbaler od kog je navodno pokušao da iznudi novac duguje oko 100.000 evra. Okrivljeni je dodao da je nakon što je video papire, iz najbolje namere hteo da reši problem da ne bi došlo do suspenzije igrača. Međutim, došlo je do toga da je oštećeni ozvučen u policiji, od koje je dobio pare za isplatu, i da je 5.000 evra predao okrivljenom, nakon čega je ovaj uhapšen, prenosi Dnevnik.
 
Oštećeni fudbaler rekao je da s platom od 3.200 evra i bonusom nema potrebe da nekome bude dužan, a da je njegova devojka nekad radila u firmi koja se predstavljala kao poverilac u ovom slučaju, ali je napustila posao, nakon što je suvlasnikova devojka počela da pokazuje znake ljubomore.
 
Kazao je i da mu je okrivljeni prilikom primopredaje rekao da su poverioci nestrpljivi i da se sa njima ne treba igrati. Kako prenosi Dnevnik, dodao je da se "ozbiljno zabrinuo kada su u januaru išli na klupske pripreme u Tursku kada je u avionu ugledao okrivljenog sa S. M, koji mu je kum, inače kontroverznim istaknutim članom uprave kluba koji je u pritvoru zbog drugih krivičnih dela. 
 
Suđenje je proteklo uz jake mere obezbeđenja i zatvorske čuvare u fantomkama naoružane kratkim i dugim cevima vatrenog oružja. U sudnicu su pušteni samo oni koji moraju da budu prisutni, dok se u hodnik moglo ući samo uz provere. 
 
Nastavak suđenja je zakazan za 23. decembar. 
  • Ma

    16.11.2021 11:24
    dajte
    Ma dajte niste ni svesni kakav je to organizovani kriminal u fudbalu, svaka čast ovom mladom fudbaleru koji je imao hrabrosti da ovo uradi.
    Ali mislim da mora bežati iz ove zemlje ne znam ko ga će ga zaštiti i njegovu porodicu jer pojedinci iz vrha vlasti i među državnim organima stoje iza tih kriminalaca u fudbalu, bilo u upravama, bilo među "navijačima".
  • Oslo

    16.11.2021 10:28
    Oslobodite ovog divnog coveka, hteo je samo da pomogne..
  • Ш

    16.11.2021 10:24
    A nisam pretio ako to mislite?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika