Policija: Novosađanka nudila prevoz deci, nije pokušala otmicu, proterana jer nije prijavila boravak

Uprava policije u Podgorici saopštila je da je nedvosmisleno utvrđeno da nije bilo pokušaja otmice dece, kao i da je državljanka Srbije iz Novog Sada deci samo nudila prevoz.
Policija: Novosađanka nudila prevoz deci, nije pokušala otmicu, proterana jer nije prijavila boravak
Foto: Pixabay (ilustracija)
Podgoričkoj policiji prijavljen je pokušaj otmice troje osmogodišnjaka, u blizini Osnovne škole "Vladimir Nazor". 
 
Roditelji dvoje učenika su tim povodom dali i izjavu policiji. Informacije je medijima potvrdila i direktorka škole Ljiljana Marković.
Roditelji u prijavi navode da su dve nepoznate osobe pokušavale da namame dve devojčice i jednog dečaka u vozilo, dok su na autobuskom stajalištu deca čekala prevoz do škole.
"Identifikovana je ženska osoba protiv koje su bile podnete dve prijave za pokušaj otmice od strane roditelja maloletne dece", navodi se u saopštenju policije i dodaje da su uzeli video nadzor sa lokacija na kojima su se događaji navodno odigrali, prikupili obaveštenje od očevidaca, identifikovali taksi vozilo i vozača od kojeg su takođe prikupljena obaveštenja.
 
"Ona je u izjavi navela da je u najboljoj nameri deci ponudila prevoz i da je nakon što su deca to odbila nastavila kretanje, čemu je svedočio i taksista. Takođe, sa taksi vozila je izuzet GPS i utvrđeno je da se vozilo kretalo bez zadržavanja na bilo kojim drugim lokacijama, koje su juče tokom dana objavljivane u medijima i na društvenim mrežama kao lokacije na kojima su navodno pokušavane otmice dece", piše u saopštenju.
 
Iz policije su kazali da je o događaju obavešten tužilac, koji je upoznat sa svim činjenicama, nakon čega se izjasnio da u radnjama navedene osobe nema elemenata krivičnog dela.
 
"Obzirom da je reč o stranoj državljanki, policija je utvrdila da K.B. nema uredno prijavljen boravak, te je shodno Zakonu o strancima lišena slobode i danas uz prekršajnu prijavu granične policije privedena Sudu za prekršaje koji joj je izrekao novčanu kaznu i meru proterivanja iz Crne Gore zbog nezakonitog boravka", zaključuje se u saopštenju policije.
  • Yugo45

    21.11.2021 06:23
    @M
    Znači po tebi svako ima zle namere dok se drugačije ne dokaže? Baš se pitam otkud to dolazi. Jadan je svet gledan tvojim očima.
  • marko

    21.11.2021 01:29
    Niti nuditi prevoz, niti stupati u komunikaciju , niti pomagati u bilo kojoj situaciji. Tu su roditelji i organi pa nek rade svoj posao.
  • Stevan

    20.11.2021 22:44
    Toliko ukradenih beba i nestale dece, treba biti obazriv. Crnogorci su našli banalan razlog da je vrate i izbegnu angažovanje oko slučaja, a imam utisak da tu ipak ima nešto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika