Bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić saslušan zbog prisluškivanja Darka Eleza

Tužilaštvo za organizovani kriminal saslušalo je danas nekadašnju državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović i bivšeg načelnika Policijske uprave Novi Sad Milorada Šušnjića.
Kako saznaje nova.rs, saslušani su zbog nezakonitog prisluškivanja osuđenog kriminalca Darka Eleza, a reč je o krivičnom delu trgovina uticajem.
Sektor unutrašnje kontrole (SUK) podneo je dopunu krivične prijave protiv Hrkalovićeve.
 
U toj dopuni policija tereti Hrkalovićevu i Šušnjića za nezakonito prisluškivanje Darka Eleza.
"Tačno je da je moja branjenica danas saslušana. Dijana Hrkalović je negirala krivicu i iznela svoju odbranu. Reč je o dopuni krivične prijave", kaže za nova.rs advokat Nenad Tasić.
 
Darko Elez je, podsećanja radi, nedavno sklopio sporazum o priznanju krivice u Bosni i Hercegovini za krivična dela u predmetu "Lutka" i osuđen je na 15 godina zatvora. Shodno tom sporazumu,
 
Elezu se oduzima sva imovina stečena kriminalnim aktivnostima i tim ugovorom obavezuje se da pristaje na saradnju sa srpskim i bosanskim pravosudnim organima u vezi organizovanog kriminala o informacijama koje su mu poznate.
 
Podsetimo, bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je izvršila trgovinu uticajem u slučaju ubistva karatiste Vlastimira Miloševića.
 
Bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić, suspendovan je početkom februara, kada su mu oduzeti policijska značka i oružje.
 
On je sa funkcije načelnika Policijske uprave smenjen u septembru prošle godine, kada je u javnost dospeo snimak na kom se vidi kako Nikšićanin Ivan Kontić brutalno prebija i lomi ruke jednom mladiću. Ovome je prethodilo i to što su u julu, tokom građanskih protesta, policajci brutalno pretukli mladića s autizmom koji je vozio bicikl kroz centar grada.
  • Jovana

    25.11.2021 09:49
    Zasluzili smo sve ovo
    Nula smo od naroda i zasluzujemo sve ovo. Samo pravite decu za predsednika da imaju njegovi krimosi koga da maltretiraju kada porastu i od koga da kradu.
  • Maki

    25.11.2021 09:26
    Размислите о томе
    Реално да свака ШУША шиљи ...... без обзира као се звао и ко је, али људи, грађани и др. становници Р. Србије, полиција је постала марионета ВЛАСТИ (Оне или Ове), све се своди на бахатост, нестручност и бирократију. Измишља се топла вода, тако да вам кажем да је потребно ПОЛИЦИЈУ деполитизовати и видећете РЕЗУЛТАТ на терену, не у канцеларији и на ТВу.
  • Hm...

    24.11.2021 15:07
    Sve me podseca na domaci film "Profesionalac"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika