Odloženo suđenje Ivanu Kontiću, sudija ima koronu

Početak suđenja Ivanu Kontiću (30), koji je bio zakazan za sutra u novosadskom Višem sudu, odložen je za 29. decembar.
Njemu je danas produžen pritvor za još dva meseca.
Suđenje je odloženo jer sudija ima koronu.
Pored Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu tereti i L. O. zbog učestvovanja u tuči i V. L. zbog pomoći počiniocu posle krivičnog dela.
 
Podsetimo, Kontić se tereti da je 24. avgusta prošle godine pretukao M.M. ispred kladionice na Bulevaru oslobođenja. M.M. je završio u bolnici, dok je Kontić još nekoliko dana bio u Srbiji, a javnost je o brutalnom prebijanju saznala iz video snimka koji se pojavio na društvenim mrežama. 
 
U prvom trenutku policija i tužilaštvo su sporo reagovali na snimak i čak se međusobno optuživali za loše povučene poteze, a Kontić se našao u Crnoj Gori. Tek posle nekoliko nedelja je, po poslatoj poternici, pronađen u Podgorici.  
 
On je kasnije na saslušanju tvrdio da nije pobegao iz Srbije, već je u Crnu Goru otišao pre bilo kakvog pokretanja postupka protiv njega. Takođe, u tužilaštvu je 11. decembra prošle godine negirao krivicu i tvrdio da je bio prvi napadnut, da je snimak s nadzornih kamera isečen i da je javnosti prikazan samo deo događaja. Kontić je tada ispričao i da nije imao nameru da ubije oštećenog.
  • Mile

    30.11.2021 15:22
    Manipulacija
    Od SUD-a toliko, moze produzenje pritvora a ne moze zamena sudije drugim. Zaboravice okrivljeni za cega mu se sudi, kao i svedoci. Takve manipulacije u postupanju SUD-a nema nigde.
  • Zebra

    30.11.2021 15:15
    Ma treba momka pustiti zbog dobrog vladanja. Koliko ruku on može da polomi sledeću subotu? Vučić bi rekao da se lomljenje ruku ne broji kao povreda, a BurnABič bi rekla polako polako polako…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika