Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca prekinuto zbog lažne dojave o bombi

U novosadskom Višem sudu nastavljeno je suđenje D. S. (44) optuženom da je sa 11 uboda nožem u noge i ruke pokušao da ubije Uroša Nikića, inspektora novosadske policije.
Suđenje za pokušaj ubistva novosadskog policajca prekinuto zbog lažne dojave o bombi
Foto: 021.rs

Osim toga, on se tereti i za nedozvoljeno posedovanje oružja, neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila i krađu. 

Prema navodima optužnice, on je u oktobru prošle godine u Ulici Save Đisalova teško ranio policajca koji je pokušao da ga spreči da izvrši krivično delo.

Na prethodnom ročištu, D. S. je tvrdio da nije znao da je Nikić policajac, međutim juče je prikazan snimak nadzornih kamera na kom se vidi kako inspektor pokazuje legitimaciju. Pored toga, na video snimku se vidi kako optuženi napada inspektora Nikića, kako ga obara na put, ubada nožem, dok on pokušava da se odbrani. 
 
Nakon što je čuo da policija stiže, uzima torbicu od inspektora sa sve službenim pištoljem, skuplja stvari - nož, kožne rukavice i ostalo i lagano se udaljava sa lica mesta, piše Blic.
 
Svedočio je i suspendovani policajac S. D. koji je, u svojstvu građanina, pomogao i zajedno sa njim zaustavio optuženog, prenosi Dnevnik. 
 
Pretres je prekinut zbog lažne dojave o bombi, a nastavak suđenja biće zakazan naknadno.
  • Saša

    01.12.2021 13:50
    ???
    Nije pokazao legitimaciju, pa onda možeš da ga izbodeš? Zanimljivo je ovo srpsko pravosuđe...
  • Армаггедон

    01.12.2021 09:01
    Сведочио је и суспендовани полицајац који је тукао дете са аутизмом на протестима,и још није осуђен за то монструозно дело.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika