Tužilaštvo o tuči na Spensu: Napadaču preti doživotni zatvor zbog pokušaja ubistva pevača

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom tuče koja se dogodila ispred ugostiteljskog objekta "Prag", na Spensu, u kojem je teško povređen pevač S. M.
Tužilaštvo o tuči na Spensu: Napadaču preti doživotni zatvor zbog pokušaja ubistva pevača
Foto: 021.rs

Kako se navodi, u incidentu koji se dogodio ispred ugostiteljskog objekta na Spensu, oko 23 časa, za sada nepoznati izvršilac ili više njih je oštećenima S. M. i O. S. zadalo više ubodnih rana nepoznatim oruđem.

Više javno tužilaštvo je ovaj slučaj kvalifikovalo kao teško ubistvo u pokušaju, za šta je zapraćena kazna zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom. 

"Više javno tužilaštvo u Novom Sadu u okviru predistražnog postupka za krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, u skladu sa zakonom, nastavlja dalji intezivan rad sa Policijskom upravom u Novom Sadu, na utvrđivanju identiteta izvršilaca tog krivičnog dela i prikupljanju dokaza, te se će javnost blagovremeno obaveštavati o daljem toku postupka", navode u Tužilaštvu.
 
Tužilaštvo navodi da je do sada utvrđeno da je iste večeri, najpre u blizini TC "Promenada", a potom i u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, u prisustvu većeg broja lica i medicinskih radnika, došlo do remećanja javnog reda i mira, a tom prilikom je napadnut i jedan policajac. 
 
Određeno je zadržavanje tri osobe u trajanju od 48 sati, i oni će biti privedeni u Osnovno javno tužilaštvu u Novom Sadu, gde će biti saslušani zbog nasilničkog ponašanja i napada na službeno lice. MUP je prethodno saopštio da su uhapšeni Novosađani O. S. (25), N. R. (22) i D. P. (24). 
 
Podsetimo da je ranjeni S. M. prebačen na dalje lečenje u Institut u Sremskoj Kamenici. Kako je potvrđeno ranije danas za 021.rs u Kliničkom centru Vojvodine, on je svestan i planira se njegovo prebacivanje na odeljenje grudne hirurgije u Sremskoj Kamenici.
 
"Pacijent je nakon hitnog prijema, kompletne dijagnostike i operativnog zbrinjavanja, drugog postoperativnog dana svestan i hemodinamski stabilan te se u toku dana planira premeštaj na Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine Odeljenje grudne hirurgije, radi daljeg lečenja", kažu u PR službi KCV-a.
  • Vasa Ladački

    10.12.2021 11:53
    ZNA SE
    Novi Sad je pun naoružanih potencijalnih ubica... kakva prestonica kulture,,,smešno
  • Dejan

    07.12.2021 18:22
    Nismo mi krivi
    Nismo mi krivi sto nam je zakon takav kakav je,jadan.Dok god ubice dobijsju pet deset godina ovo ce se desavati.Ovog sto je zbo momka kazniti na dozivotnu,ovu dvojicu sto su uhapseni po trideset godina,pa sutra bi se siledjije zapitale smem li izvaditi noz pistolj.
  • Ja

    07.12.2021 17:58
    Haos
    Pa još ih nisu pohapsili, gde je snimak, mora biti da se kamera baš u to vreme pokvarila. Kako to da neko za takvu tuču dobije krivučnu na osnovnom sudu, a neko na višem. Ima li neko pametan da mi objasni, pošto meni u ovom našem nazovi zakonu ništa nije jasno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika