Muškarac preminuo za volanom na Limanu, automobil izleteo sa puta i udario u drvo

Jedna osoba je preminula a više njih je povređeno u tri saobraćajne nezgode koje su se dogodile tokom podneva u Novom Sadu.
Muškarac preminuo za volanom na Limanu, automobil izleteo sa puta i udario u drvo
Foto: 021.rs (Udes u Braće Ribnikara)

Portparol Hitne pomoći dr Zoran Krulj kaže za 021.rs da je njihova ekipa, uprkos pokušaju reanimacije, morala da konstatuje smrt pedesetčetvorogodišnjeg muškarca, u udesu koji se dogodio na Bulevaru cara Lazara, nedaleko od Tehnološkog fakulteta.

Nešto posle 13 časova automobil je sleteo s puta i udario u drvo. U vozilu se nalazio muškarac, koji u trenutku dolaska Hitne pomoći nije davao znake živote. 
 
Na poziv građana i policije, Hitna pomoć je pokušala reanimaciju, ali je muškarac već bio mrtav. 
Policija je obavila uviđaj i sumnja se da je muškarac preminuo za volanom, pre nego što je automobil udario u drvo. 
 
Osim toga, ekipa Hitne pomoći je intervenisala i na uglu Braće Ribnikar i Danila Kiša, kod pešačkog prelaza, gde je automobil udario biciklistu. Povređenom je na licu mesta pružena pomoć, nakon čega je prevezen u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.
 
Hitna pomoć je intervenisala i u 14:40 časova, zbog udesa koji se dogodio u Fruškogorskoj, na putu za Stare Ledince, gde su povređeni tinejdžerka i trojica muškaraca. 
 
Šesnaestogodišnjakinja je prevezena u Dečiju bolnicu, dok su muškarci od 19, 20 i 58 godina, nakon pregleda dobili uput za Urgentni centar u slučaju da im bude loše. 

Teme

udes
  • kontrola vozačke

    10.12.2021 20:46
    @Mac
    Majko mila, kakav otkaz mozga. To što si napisao važi za prelaze sa semaforom kad se upali crveno: vozači su dužni da puste pešake da pređu prelaz i kad se upali crveno, osim u slučaju kada je ispred njih pešačko ostrvo, -kada je pešak dužan da na njemu stane i sačeka da se upali zeleno. NE POSTOJI situacija u kojoj vozač nije dužan da proputi pešaka, kao i biciklistu koji se kreće stazom koja je deo pešačkog prelaza.
    Glavni problem je što se pojedincima poput tebe, koji ne mogu ni da zapamte reč "bicikl" a ne nešto komplikovanije, dozvoli da znaje propisa polože jednom i onda da jednostavno imaju dozvolu - umesto da vas nateraju da svakih par godina ponovo odgovarate gradivo kako bi se ovakvi otkazi mozga na vreme uočili od strane nadležnih službi.
  • Bojan

    10.12.2021 14:19
    @Mac

    Ti si dečko žešće oboleo i saobraćajne propise znaš koliko i astrofiziku. Iskreno se nadam da ti niko nije dao dozvolu, ako jeste nećeš je dugo imati.
  • Vera

    08.12.2021 21:17
    bicikli
    NSAboriginal
    Nisam verovala da ću dočekati da jedan biciklista ovako nešto napiše! U poslednje vreme, za nas pešake, koji hodamo trotoarom, putem nama namenjenom, biciklisti predstavljaju ozbiljnu opasnost. Hodajući po trotoaru pešak ne očekuje da će neko da mu zvizne iza leđa, ne potrudivši se makar da zazvoni. Može se samo zamisliti šta bi se desilo da dotični pešak ispruži ruku, skrene malo da bi izbegao baru ili ne daj bože posrne? Ako voze pešaku u susret, obično očekuju da se pešak ukloni i propusti ih. Trotoarom voze i tamo gde postoji biciklistička staza! Samo je teško poverovati da ne znaju propis, biće pre da ga samo ne zarezuju! Moram da zahvalim atipičnom biciklisti - novosadskom "urođeniku", a njegovom detetu čestitam na takvom ocu! Srećno je što ga on vaspitava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika