Održano pripremno ročište za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici održano je pripremno ročište D. E. (39) iz Jarka, optuženom da je početkom decembra 2020. godine, ubio braću Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga.
Održano pripremno ročište za ubistvo braće iz Futoga zbog tartufa
Foto: Pixabay
Na teret mu se stavlja i nedozvoljeno posedovanje oružja.
"Novosti" pišu da je su na pripremnom ročištu predlagani dokazi, a očekuje se da će D.E. svoju odbranu izneti na glavnom pretresu, koji je zakazan za početak sledeće godine.
Za ovaj zločin u šumi kod sela Jarak, pored D.E. bio je osumnjičen i njegov mlađi brat N. E. (37), ali je protiv njega obustavljen postupak, jer nije bilo dokaza da bude optužen, pa će on u ovom postupku imati status svedoka.
 
Ubistvo braće iz Futoga desilo se 6. decembra prošle godine. 
 
Sumnja se da je do incidenta došlo nakon sukoba Predraga i Stanislava sa braćom iz sela Jarak, a tokom potrage za tartufima.
 
Navodno je najpre došlo do verbalnog, a potom i fizičkog sukoba u kojem su korišćeni ašovčići i motike za pronalaženje tartufa. D. E. je u jednom trenutku izvadio pištolj za koji nema dozvolu, ispalio nekoliko metaka i usmrtio braću iz Futoga, koji su stradali na licu mesta. Potom je pozvao policiju i Hitnu pomoć. On i brat su nešto kasnije prevezeni u bolnicu, gde su im konstatovane lakše povrede.
 
Iako je često dolazilo do sukoba između tartufara, ovo je bilo prvo ubistvo u Srbiji zbog lova na "šumsko blago". Do tada su trovanje pasa, bušenje guma na automobilima bile uobičajene poruke da tragači nisu poželjni na nekom terenu.
  • Novosađanka

    08.12.2021 20:57
    Juče njih, sutra tebe...
    Kazne, generalno, trebaju biti strožije u svim sverama sudstva. A onda insistirati na njihovom sprovođenju bez izuzetaka, umanjenja i olakšavajućih okolnosti. Ja bih vratila smrtnu kaznu. Za mnoge zločine, pa i ovaj, nije dovoljno ni 40 godina. Izvršioci su na teretu društva. I za najteži prisilan rad sam. Za onoga ko je bio surov i nemilosrdan u izvršenju, nema milosti.
  • Gagi

    08.12.2021 13:38
    Gagi
    Sram vas bilo dva mlada zivota su otišla a naše pravosuđe po tom pitanju ne reaguje a sve čisto. Pravda za Bracu!!! Za ubice doživotna robija!!!
  • Pero republika srpsk

    08.12.2021 11:04
    40 godina robije za one Koji su organizatori I za izvrsioce.Prvo za one Koji su organizovali I uputio izvrsioce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika