Veštak saslušan u suđenju Novosađaninu za ubistvo na Salajci

Na jučerašnjem suđenju u Višem sudu Novosađaninu A. R. (41) za ubistvo u kući na Salajci, počinjeno pre tri godine, saslušan je samo veštak.
Veštak saslušan u suđenju Novosađaninu za ubistvo na Salajci
Foto: 021.rs

On se, piše Dnevnik, izjašnjavao o psihijatrijsko-psihološkom nalazu, dok su iskazi stručnjaka za balistiku i sudsku medicinu odloženi do neposrednog saslušanja veštaka u vezi sa "vrlo kompleksnim" veštačenjem za DNK sa Biološkog fakulteta u Beogradu.

Prema rečima veštaka za psihologiju Sanje Bukumirović, koja se izjašnjavala u ime tima stručnjaka, okrivljeni je u momentu događaja i na osnovu svoje odbrane bio u bitno smanjenom stanju da shvati značaj svoga dela i da upravlja postupcima, ali i neuračunljiv.

"Mišljenja sam da su mu kontrolni mehanizmi za upravljanje postupcima i za racionalno ponašanje bili slabiji kritičnom prilikom. Afektivno stanje okrivljenog opisano u nalazu nastalo je kao posledica kumuliranih razmirica s oštećenim. Optuženi je, prema njegovim rečima, bio napadnut i time doveden u stanje straha visokog intenziteta koje dovodi do pojave impulsivnosti u funkciji samoodbrane", rekla je Bukumirovićeva.
 
Okrivljeni, koji se brani sa slobode, izneo je odbranu u martu ove godine i nije priznao delo koje mu se stavlja na teret. Navodno, problem je tinjao zbog duga. Saslušana su dva svedoka i zakonski zastupnici oštećenog, sada pokojnog Predraga K. iz Loznice (28), majka i otac.
 
Optuženi je ostao kod iskaza datog u istrazi i pominjao neraščišćeni dug kao okidač za ubistvo. Naveo je da je oštećenog upoznao pola godine pre kritičnog događaja.
 
Prodao je neke sanitarije, na kraju su se dogovorili da mu za to plati 12.500 evra. Oštećeni mu je rekao da nema sve pare, pa su se složili da mu deo novca nadoknadi kroz kombi i opremu za teretanu.
 
Dovezao je to vozilo i neke mašine, ali ga je zatim prijavio policiji da je to ukrao, kazao je tada optuženi.
 
Optuženi je potom naveo da mu je oštećeni pretio, da je te telefonske razgovore snimio i prijavio ga policiji.
 
Optužnicom se A. R. stavlja na teret da je 13. januara 2018. godine, oko 20.30 u Ulici Đorđa Zličića, u kući u kojoj stanuje, s umišljajem lišio života muškarca iz Loznice. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika