Nastavnik u Kovilju osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenica

Osnovno javno tužilaštvo naložilo je podnošenje krivične prijave protiv profesora u Osnovnoj školi "Laza Kostić" u Kovilju zbog sumnje da je polno uznemiravao nekoliko učenica.

Policija je započela istragu, a obavešteni su i stručnjaci Centra za socijalni rad u Novom Sadu. 

"Policija je po nalogu tužilaštva prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka. Nakon toga je 15. decembra predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku. Nakon što bude sačinjena, krivična prijava će biti dostavljena ovom tužilaštvu", piše Dnevnik. 

U školi je obavljen i inspekcijski nadzor, a iz uprave za Blic potvrđuju da je nastavnik privremeno udaljen sa mesta do okončanja disciplinskog postupka.
 
"Postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika prema učenicima. Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postuplka koji je u toku nije moguće iznošenje više informacija o događaju", kaže za Blic direktorka škole Ljiljana Stanivukov.
 
Suspendovani profesor po zaključku o suspenziji ima rok od osam dana da se izjasni o navodima za koje se tereti.  
  • zoki zoki

    21.12.2021 12:17
    Za vas sto spominjete poligraf, rezultat istog se ne priznaje na sudu, koristi se samo kao pomocno sredstvo u istrazi.
  • Боба

    19.12.2021 17:58
    цццц
    Данас ништа лакше него упрети прст у неког и оптужити га. Да ли су људи свесни какве последице, после доказивања евентуалне невиности, људи сносе?
  • Dara

    17.12.2021 19:16
    U redu, obavešten je Centar za socijalni rad, ali ljudi....policija i tužilaštvo u ovoj zemlji ili ne rade ništa ili rade jako malo i selektivno...javni tužioci su javni manekeni...ni briga ih nije...i sve prebacuju na centre...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika