Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti, jedan još uvek u bekstvu

Miodragu M. (41) iz Beograda, Miši T. (44) iz Novog Sada i Zorici D. (38) iz Petrovaradina, osumnjičenim za teško ubistvo u saizvršilaštvu Aleksandra P. (34) iz Beograda, ponovo je produžen pritvor.
Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo beskućnika u Kineskoj četvrti, jedan još uvek u bekstvu
Foto: 021.rs

Oni će, kako Dnevnik saznaje, iza rešetaka ostati do 30. januara.

Osim njih troje, koji su, kao i žrtva, beskućnici, za isto delo se tereti i M. Ž. (46) koji se nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica.

Sumnja se da je ova četvorka u Kineskoj četvrti, na Bulevaru Despota Stefana 5, krajem oktobra prošle godine nasrnula na Aleksandra P. i tukla ga rukama i nogama, da bi u jednom trenutku neko od njih je uzeo sataru i udario čoveka, što ga je i ubilo. 
 
Pretpostavlja se da su oni zajedno konzumirali alkohol i da su se, u jednom trenutku, posvađali, a taj sukob je rezultirao zločinom.
 
Beživotno telo je dva dan kasnije pronašao jedan od beskućnika, koji je to odmah prijavio policiji.
 
Predragu T. i Mladenu T. lisice su stavljene na ruke zbog sumnje da su pokušali da sakriju sataru i na taj način pomognu osumnjičenima posle izvršenog krivičnog dela.
 
Nakon saslušanja pred višim javnim tužiocem, sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je pritvor Zorici D. i Miši T. zbog opasnosti od bekstva i uticaja na svedoke i saizvršioce, dok je prema Miodragu M. i M. Ž. sud odredio pritvor iz istih razloga, kao i zbog opasnosti da bi ti osumnjičeni ostankom na slobodi nastavili sa vršenjem krivičnih dela, te je protiv osumnjičenog M. Ž, koji je u bekstvu, naređeno izdavanje poternice.
 
Protiv Mladena T, državljanina Hrvatske, i Predraga T. iz Bukovca, koji su se sumnjičili da su izvršili krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela, dalji postupak je obustavljen, budući da istraga koja je sprovedena u odnosu na njih i prikupljeni dokazi nisu ukazali da su oni na bilo koji način pomagali osumnjičenima.
 
Kako Dnevnik saznaje, tužilačka istraga je i dalje u toku, te nema podignute optužnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika