Zakazano prvo suđenje Žapcu za prebijanje Novosađanina na smrt pre skoro pet godina

Posle više od godinu dana od podizanja optužnice u martu bi trebalo da počne suđenje Nebojši Tubiću Žapcu (60) za ugrožavanje sigurnosti i nanošenje teških telesnih povreda sa smrtnom posledicom.
Zakazano prvo suđenje Žapcu za prebijanje Novosađanina na smrt pre skoro pet godina
Foto: 021.rs

On se tereti da je ova krivična dela izvršio na štetu Novosađanina S M. (63).

Kako Dnevnik saznaje, pripremno ročište zakazano je za 10. mart. 

Ovaj predmet je zbog sukoba nadležnosti prošao nekoliko tužilaštava, da bi na kraju bio vraćen u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je krajem decembra pretprošle godine podiglo optužnicu. 
 
Istraga protiv Tubića se vodila zbog sumnje da je 7. novembra 2017. godine na parkingu na Bulevaru despota Stefana pretukao vlasnika jedne zanatske radnje i naneo mu višestruke povrede. S. M. su nanete višestruke povrede drvenom letvom. Polomljena su mu rebra, nos i povređeno uvo. Oštećeni je preminuo u Kliničkom centru Vojvodine dan kasnije.
 
Tubić je uhapšen 10. novembra 2017. godine, nakon čega mu je, u dva navrata, produžavan pritvor. Potom mu je polovinom marta 2018. godine ponovo dozvoljeno da se brani sa slobode, ali mu je bila određena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. On je, međutim, tu meru kršio, te je 18. maja te godine bio vraćen u pritvor.
 
Posle nedelju dana iza rešetaka, ponovo je pušten iz pritvora, jer tužilaštvo nije bilo donelo odluku. 
  • Zebra

    12.01.2022 19:08
    SNS je vratio jednu novinu u sistem pravde. Zbog jeftinih i nesposobnih sudija, pravda se može dobiti samo istom merom! Druga pravda ovde više ne postoji!
  • Kosta

    12.01.2022 15:59
    Zanatska radnja
    Više se ne pominje da je nastradali bio građevinski predizimač, ili kako oni sebe vole zvati "investitor", i to "sa repovima" za sobom. To je i bio razlog sukoba.
    Razvlačenje istrage i suđenja je na žalost naša stvarnost i pokazatelj kakvi nam kadrovi tu rade. Predstojeći referendum neće njima "uliti" poštenje stručnost i ne pristrasnost, sa tim se rađa ili ne. Prema tome, protiv!
  • Gale

    12.01.2022 14:37
    Zar sudiju koji ga je pustio na slobodu, niko ne kontrolise i pita zasto? Moze pravosudje biti nezavisno koliko hoce, kad sudije nikom ne polazu racune.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika