Suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu 2015. godine još bez epiloga, novo ročište u martu

U Višem sudu nastavljeno je izvođenje dokaznog postupka protiv M. M. (36), okrivljenog za posedovanje velike količine oružja i municije, otkrivenog nakon više pucnjava u Petrovaradinu 2015. godine.
Suđenje za pucnjavu u Petrovaradinu 2015. godine još bez epiloga, novo ročište u martu
Foto: 021.rs

Advokati odbrane insistirali su na proveri ispravnosti načina na koji je policija sačinila zapisnik o pretresu, kako bi doveli u sumnju poštovanje procedure, piše Dnevnik. 

S druge strane, usvojeni su usaglašeni dokazni predlozi odbrane i tužilaštva da se ispitaju veštaci iz nekoliko različitih oblasti.

Predložili su da se taj dokaz izmesti iz sudskih spisa. Taj dokazni predlog je odbijen. 
 
Inače, ovaj vremešni predmet je promenio nekoliko sudija u Osnovnom sudu, prešao je u Viši pre četiri godine, ali je dodeljen sudiji koji je otišao na drugu funkciju. Do sada nema epiloga, odnosno prvostepene presude.
 
M. M. se pripisuje da je nekoliko noći u martu 2015. godine pucao na više kuća i automobila u Petrovaradinu, a na teret mu se stavlja izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa posedovanjem oružja, municije i eksploziva. 
 
Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, nakon osam dana od početka pucnjava, pronađena je automatska puška, pištolj "tetejac", dve bombe, municija različitog kalibra, detonatorska kapisla i sporogoreći štapin.
 
Ipak, na otvaranju dokaznog postupka, optuženi je rekao da se ne oseća krivim.
 
Naredno ročište zakazano je za 22. mart.
  • Miloš iz Zemuna

    26.01.2022 15:48
    Ovaj kao da je krenuo u opšti rat.
  • T

    26.01.2022 09:12
    T
    Pa sada smo 2022 g. Katastrofaaaa!!!!
  • Deki

    26.01.2022 08:20
    Pa to je nista, Dr.Zvezdanu Terzicu se sudi od 2010.godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika