Odloženo novo suđenje penzionisanom lekaru sudske medicine za pokušaj obljube deteta

Ponovljeno suđenje penzionisanom lekaru Š.T, koji je u prethodnom postupku bio osuđen na sedam godina zatvora zbog pokušaja obljube dvanaestogodišnje devojčice, odloženo je iz zdravstvenih razloga.
Odloženo novo suđenje penzionisanom lekaru sudske medicine za pokušaj obljube deteta
Foto: 021.rs
Naime, tužilac u ovom predmetu ima koronu, piše Dnevnik.
 
Naredno ročište zakazano je za 18. april.
Suđenje penzionisanom novosadskom doktoru sudske medicine Š. T. (68) ponavlja se jer je Apelacioni sud ukinuo provostepenu presudu i naložio da se sasluša devojčica, što je i učinjeno. 
 
Ona je kao posebno osetljivi svedok ponovo dala izjavu iz skrin sobe, iako je ranije davala iskaze u više navrata - u Centru za socijalni rad, tokom istrage i prilikom veštačenja.
Podsetimo, penzionisani doktor sudske medicine Š. T. je u junu prošle godine u novosadskom Višem sudu proglašen krivim i prvostepenom presudom osuđen na sedam godina zatvora jer je, prema optužnici, u periodu od marta 2018. do februara 2020. godine, prema maloletnoj oštećenoj, rođenoj 2008. godine, počinio produženo krivično delo pokušaj obljube sa detetom.
 
Uhapšen je pod sumnjom da je primoravao dvanaestogodišnjakinju da ga neprimereno dodiruje po intimnim delovima tela, a zauzvrat joj je davao novac. Lisice su mu stavljene 5. marta 2020. uveče, u naselju Lipov gaj, gde je živeo.
 
Za nemili događaj se saznalo iz dnevnika koji je vodila devojčica, a koji je zaboravila u školi. 
 
Slučaj seksualnog zlostavljanja dvanaestogodišnjakinje policiji je prijavio Centar za socijalni rad, čiji su stručnjaci obavili razgovor s devojčicom.
 
Prilikom izricanje presude, sudija Ivana Josifović navela je da je presuda doneta na osnovu iskaza oštećene, kao i na osnovu materijalnog dokaza, odnosno dnevnika devojčice.
 
Penzionisani lekar nekada je bio i sudski veštak, a 2009. godine je u Osnovnom sudu u Novom Sadu bio osuđen na godinu dana zatvora, uslovno na pet godina, zbog nedozvoljenih polnih radnji. Po toj presudi, njemu je bilo zabranjeno da se bavi lekarskim pozivom pet godina.
  • NitkoV

    17.02.2022 13:43
    Stara šema
    Čeka se da zastari a on uživa u penziji koju mu mi plaćamo...
  • Zemlja čudesa

    10.02.2022 12:13
    Bolesnik, a ne lekar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika