Ponovo produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Stefanovića i ranjavanje Goranca

D. J. (43), jednom od osumnjičenih za pucnjavu u kojoj je 2. septembra prošle godine na Detelinari ubijen MMA borac Uroš Stefanović (27) a ranjen Goran Kovačević Goranac (48), produžen je pritvor.
Ponovo produžen pritvor osumnjičenom za ubistvo Stefanovića i ranjavanje Goranca
Foto: 021.rs

Pritvor je produžen za još mesec dana, to jest do 14. marta, potvrđeno je za Dnevnik u Višem sudu u Novom Sadu.

Ta mera mu je nakon hapšenja izrečena zbog osobitih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, da postoje okolnosti koje ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svedoke, da postoje okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ponoviti, odnosno dovršiti krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Nepune dve nedelje nakon pokušaja ubistva Gorana Kovačevića Goranca i likvidacije njegovog telohranitelja, MMA borca Uroša Stefanovića, D. J. se predao novosadskoj policiji i od tada se nalazi iza rešetaka. 
 
Osim njega, za pucnjavu se sumnjiči i bivši policajac Dalibor Bogdanović Boća, za kojim je raspisana međunarodna poternica i još uvek je u bekstvu.
 
Za njih dvojicom poternica je raspisana 7. septembra, a tužilaštvo je potvrdilo da je uz poternicu predloženo i određivanje pritvora za obojicu osumnjičenih za krivično delo teško ubistvo i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
 
Sumnja se da je D. J. vozio automobil iz kog je pucano na Goranca i Stefanovića, a nakon što se predao, prema pisanju medija, do detalja je opisao kako je planirana sačekuša i sa kim je bio tokom izvršenja zločina. Napadači su Goranca i Stefanovića presreli su kolima u Cankarevoj 8. Iako su njih dvojica, kako se sumnja, pokušali da pobegnu, napravljena im je sačekuša i na njih otvorena vatra.
 
Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je kada je s Kovačevićem ušao u pasaž zgrade u Cankarevoj 8. Za njima je, kako se sumnja, uleteo automobil marke pežo, gde je bio bar jedan napadač koji je pucao. MMA borac, kako se pretpostavlja, bacio se pred Goranca kako bi ga zaštitio i primio je nekoliko hitaca u telo. On je preminuo na licu mesta, dok je Kovačević ranjen u ruku.
  • Putar

    15.02.2022 16:45
    I opet Goranac seta slobodan, iako je bio naoruzan tu noc. Policij selektivno radi, uzas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika