Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva Snajpera: Saslušani svedoci odbrane

Postupak protiv optuženih za pokušaj ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera nastavljen je juče u Višem sudu u Novom Sadu.
Nastavljeno suđenje za pokušaj ubistva Snajpera: Saslušani svedoci odbrane
Foto: 021.rs

U jučerašnjem nastavku dokaznog postupka u novosadskom Višem sudu dvojici optuženih za pokušaj teškog ubistva a Slobodana Milutinovića Snajpera u Novom Sadu, pre dve godine podmetanjem eksplozivne naprave pod njegov "porše" saslušani su u svojstvu svedoka odbrane,  majka prvookrivljenog, brat drugokrivljenog i važan svedok koji je dao alibi drugopotuženom, svedočivši da je bio kod njega kad je delo počinjeno, prenosi Dnevnik.

Njih troje su izjavili sve najlepše o okrivljenima, ali i da dosta toga što bi bilo interesantno za donošenje presude ne znaju ili se ne mogu prisetiti. 

Predsednica velikog veća sudija Ivana Josifović, prethodno je na ovom ročištu u velikoj sali Palate pravde pod jakim obezbeđenjem morala da utvrdi ko je od okrivljenih osuđivan na koliku robiju i za čega, te zbog čega konkretno se sada nalaze u pritvoru ili zatvoru s obzirom na to da su da su više puta osuđivani na višegodišnje, kazne mahom zbog droge ponekad i objedinjavanjem kazni, ali i da neke presude nisu pravosnažne, odnosno da je u međuvremenu jedna vraćena na ponovno suđenje odlukom beogradskog Apelacionog suda.
 
Na otvaranju pretresa, lane krajem juna optuženi nisu priznali ovo krivično delo, a oštećeni nije zahtevao njihov krivični progon. Izjavili su sva trojica da se ne poznaju i da nemaju nikakvih saznanja o suprotnim stranama u postupku, sve do početka pretresa.Navodno, događaj im je bio plasiran preko medija i to je sve što znaju. Prvookrivljeni Nj. K, koji je, kao i drugooptuženi, prestao da se brani ćutanjem iz istrage, kazao je da on jeste kriminalac, ali ne i ubica, jer se bavi preprodajom kola.
  • Krutar

    17.02.2022 04:46
    @Putar
    Zato što sud kažnjava za konkretno krivično delo, a ne za stil života.
  • Ma

    17.02.2022 02:16
    Ja da sam sudija dolazio bi u šorcu i havajci i sa perikom, ionako je cela ova scena teška sprdačina. Kad već niko neće da se udostoji, neka bude cirkus. Vi ste bre parodija pravnog sistema.
  • jovica s brcima

    16.02.2022 22:52
    ja sam procitao ovaj tekst i nista mi nije jasno... okrivljeni optuzeni prvoooptuzeni drugookrivljeni majka zet svedok snajper prigusivac i obda je mrmot zamotao cokoladu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Hronika